Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan

Papa Benedikt XVI. potresen je pedofilijom u Katoličkoj crkvi

Benedikt XVI.
20.12.2010.
u 16:06

Benedikt XVI. kazao je da seksualno zlostavljanje djece duboko ranjava ljudsku osobu

VATIKAN – Katoličku crkvu i njezina poglavara potreslo je saznanje o „nezamislivim dimenzijama seksualnog zlostavljana djece koje su počinili svećenici“. Benedikt XVI. to je rekao obraćajući se danas u Vatikanu rimskoj kuriji koju je primio u povodu božićnih blagdana radi međusobnih čestitki. Ta zlostavljanja „izokreću smisao sakramenta“, pod „plaštom svetosti duboko ranjavaju ljudsku osobu u njezinu djetinjstvu i čine joj štetu koja će joj ostati cijelog života“, kazao je Benedikt XVI. naglasivši da su pedofilski slučajevi doveli do „pokrivanja lica Crkve prašinom“ te da je zbog tih slučajeva „crkveno odijelo rastrgnuto“.

Papa je stoga pozvao da se “to poniženje prihvati kao nagovor na istinu i poziv na obnovu”. Zahvalio je svima koji su se zauzeli za pomoć žrtvama svećenika pedofila. Papa je pozvao Crkvu da se zapita gdje je pogriješila i kako “obrazovati svećenike da ne ponove takav grijeh i zločin”.

– Moramo se pitati što je bilo pogrešno u našem načinu stvaranja kršćanina… Moramo biti sposobni za pokoru. Moramo učiniti sve u pripremanju svećenika da se takvi slučajevi više ne ponove – rekao je papa.

Benedikt XVI. “tržište pornografije, seksualni turizam i drogu” nazvao je zlom koje šteti svijetu.  

Komentara 15

KA
karambita
18:04 30.12.2010.

Bas me interesira, je li ga i Papica kome umocio kad je toliko potresen

OB
-obrisani-
17:12 20.12.2010.

Papa Benedikt XVI. potresen je pedofilijom u Katoličkoj crkvi .......... nije ni čudo da se trese pa ima 80.g. Što sami ne pokrenu krivične prijave . Noga u guzicu i Crkave pa krivične prijave pa u zatvorima gde su pederi.. Da vide kako je to je biti zlostavljen.

OB
-obrisani-
20:05 21.12.2010.

21.12.2010. u 09:59h cro1com je napisao/la: Bas gledam na tv papu i sve mi izgleda neiskreno. ............... tebi je TV pokvaren , Bolje gledaj u akvarijum lepše je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije