Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastale gužve

Otklonjen problem na sustavu MUP-a. Čitateljica: Na granici smo čekali dva sata

Granica - Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
22.02.2019.
u 17:38

Oko 17 sati MUP je otklonio poteškoće u brzini rada informatičkog sustava te se svi poslovi odvijaju uobičajeno

Zbog pada sustava MUP-a na većini hrvatskih graničnih prijelaza nastale su danas velike gužve. Problem je bio i na brojnim šalterima gdje se izdaju dokumenti. Čitateljica Večernjeg javila je da je na GP Stara Gradiška na izlazu iz Hrvatske čekala najmanje dva sata, dok je jedan čitatelj javio da je otišao podignuti putovnicu, ali nije je mogao dobiti.

– Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog. Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju. Molimo građane koji su se zatekli na graničnim prijelazima i u šalter-salama upravnih poslova, za razumijevanje i strpljenje – priopćili su ranije iz MUP-a.

No, oko 17 sati kvar je otklonjen.

– Obavještavamo građane kako su poteškoće u brzini rada informatičkog sustava MUP-a otklonjene te se svi poslovi odvijaju uobičajeno – priopćeno je.

>>Slavonski Brod: Kolone na granici zbog pada informatičkog sustava MUP-a

Zbog pada sustava za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske trenutačno je obustavljen promet, javlja Klix.ba  Riječ je o GP Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani.

Kako je javio HAK, najviše se čekalo u Staroj Gradišci i to dva sata na ulaz i izlaz. Čekanja u Slavonskom Brodu i Maljevcu su bila sat i pol, a u Županji i Hrvatskoj Dubici sat vremena. 

Gužva je bila i prema Sloveniji – na Jurovskom Brodu čekalo se pola sata kao i u Pribanjcima.

>>Pogledajte galeriju 'Pao sustav MUP-a'

Granica - Slavonski Brod
1/10

Ako ste i vi zapeli u gužvi na graničnom prijelazu, javite nam i pošaljite fotografiju na javi@vecernji.net.

Video: Stižu veće kazne u prometu

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar links
links
12:52 22.02.2019.

toliko se čeka i kada ne padne sustav... sramota

VO
volosko
18:34 22.02.2019.

To se događa svugdje, ali problem je sto mi Hrvati nemamo strpljenja

PR
prokurator
13:53 22.02.2019.

mup, jel to ona državna služba koja se prilikom traženja nestale osobe ne sjeti pogledati u zamrzivač?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije