Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačane kontrole

Panika u Virovitici: nepoznate osobe zaustavljaju i ispituju djecu

djeca
Foto: Getty Images
06.03.2019.
u 15:04

Najpotpuniji opis jedne od sumnjivih osoba dala je u petak majka jedne djevojčice koja je vidjela mlađu ženu crvene kose. U policiji kažu da su stvar shvatili ozbiljno, iako zasad nema dokaza da se to dogodilo

Posljednjih nekoliko dana Viroviticom se širi panika jer navodno nepoznate osobe zaustavljaju djecu nižih razreda i ispituju ih kako i s kim žive, piše Glas Slavonije. U policiji kažu da su stvar shvatili ozbiljno, iako zasad nema dokaza da se to dogodilo.

- Za sada nemamo nikakvih konkretnih informacija da se radi o nečem nezakonitom, ali smo pojačali kontrole, kako na područjima oko škola tako i na svim drugim mjestima gdje se to navodno dogodilo. Informaciju da se takvo što događa dobili smo prije nekoliko dana, no, prema posljednjim informacijama, navodno je jedan dječak majci rekao za sličan događaj od prije možda desetak dana, te i taj slučaj provjeravamo. Istaknuo bih da nema mjesta panici i da se ništa nije dogodilo - kaže Darko Sinjaković, voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave virovitičko-podravske.

ICV piše kako je policija upoznata sa slučajevima u kojima su nepoznate osobe prišle učenicima nižih razreda osnovnih škola s područja Virovitice i ponudili im prijevoz ili ih ispitivali o privatnom i obiteljskom životu. Policija ne isključuje mogućnost da je riječ o tzv. “ispitivanju” terena za neko drugo kazneno djelo, kako bi doznali, na primjer, kada je netko kod kuće, a kada je kuća prazna.

Najpotpuniji opis jedne od sumnjivih osoba dala je u petak majka jedne djevojčice koja je vidjela mlađu ženu crvene kose. Ženu, muškarca i automobil crvene boje policija traži te analizira sve raspoložive informacije kako bi, kaže, roditelji bili što sigurnijia. Iz policije pozivaju građane da im odmah jave ovakve i slične slučajeve te da apeliraju na djecu da na društvenim mrežama ne objavljuju kuda se kreću i kamo idu zbog starijih osoba koje možda koriste lažne profile kako bi se zbližili sa žrtvama.

Pogledajte i izjavu vlasnika kuće s čijeg je balkona otac bacio djecu:

Ključne riječi

Komentara 3

GR
gragakarlovac
16:22 06.03.2019.

pustite djecu na miru! koja krkanska zemlja. valjda ih ispituju ako su roditelji za HDZ ili SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije