Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad nataliteta

Panika u Rusiji: Rekordno mali broj rođenih unazad deset godina

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.01.2018.
u 11:27

Broj rođenih pao je za 11 posto.

Broj rođenih pao je za 11 posto u Rusiji 2017., što predstavlja rekordan pad nataliteta unazad deset godina, izvijestila je ruska agencija za statistiku Rosstat.

U 2017. godini 1,9 milijuna beba rođeno je u Rusiji, ili 10,7 posto manje (203.000 rođenja) nego godinu prije, pokazuju brojke koje je objavio Rosstat na službenoj stranici.

Radi se o najlošijem rezultatu u deset godina, a prethodni rekordni pad zabilježen je 2007., s 1,61 milijuna rođenih.

Vladimir Putin
1/8

Glavni čimbenik koji objašnjava taj fenomen pad je broja žena u fertilnoj dobi koji bi do 2035. mogao pasti za 28 posto.

Vladimiru Putinu je demografski rast jedan od prioriteta i zadnjih je godina uveo program financijske pomoći obiteljima kako bi potaknuo Ruse da imaju više djece.

Rusija trenutno broji 146,2 milijuna stanovnika, a od 1991. izgubila ih je više od pet milijuna.

Komentara 10

DU
Deleted user
10:27 31.01.2018.

Rusija nesmije pokleknut pritiscima ,sve koji su ubaceni za stvaranje kaosa treba ukrotiti i hapsit kao i turski precednik ,nemogu ih sankcijama unistit pa postavljaju klipove ,ove koji po ulicama propagiraju laznu demokraciju ,razbit odma batinama i samnice bez milostii ili ih natjerat u sibir neka tamo treniraju demokraciju

Avatar nekakav
nekakav
13:44 31.01.2018.

strašno, rusija će propasti. al nitko se ne zabrinjava da je npr. kineski natalitet niži od ruskog, da je japanski daleko ispod ruskog, da je poljski debelo ispod ruskog... da su amerikanci po tom pitanju jedva nešto bolji od rusa. valjda radi uvoznika. nemaju rusi problem radi nataliteta, već radi smrtnosti, gdje im puno previše ljudi prerano ode, uglavnom zbog alkoholizma, i to radi smrzavanja! ne radi jetre. :) drugo, što ste tolko opsjednuti rusima? u ruskim medijima su vanjske vijesti manje od 20% prostora, a kod nas skoro sve. amerikanci, tj. cnn, je radio prošli mjesec neku statistiku, i ispalo da je rusija tema u preko 80% članaka, a samo 6-7% stanovništva tomu pridaje neku važnost, prati. shvaćate razmjere opsjednutosti rusijom u americi?! zemlja koja za obranu daje deset puta manje od amerike, je toj americi glavni sigurnosni problem! zemlja koja ima preko 800 vojnih baza (mi nemamo tolko općina!!) se 'plaši' zemlje koja ima jednu vojnu bazu izvan svojeg teritorija (sirija). zemlja koja ubija koga hoće drugima propovijeda neku moralnost. zemlja koja je 100 zemalja natjerala da potpišu ugovore kojim je zaštitila svoje vojnike od kaznenog progona, izručenja radi ratnih zločina, će o nekim zlodjelima suditi?! eto, rusija je ta tema koju vole. tu idu pare za pentagon. eto, sad su rusi napumpali 200.000 djece manje, pa što im je bilo, nisu valjda tolko više radili?! joj, istanbulska konvencija, kriv sam...

GA
gamarema
12:52 30.01.2018.

Eto nismo jedini, ako jedna Rusija ima takav problem pa tko smo mi da toliko kukamo o tome.!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije