Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Panenić:

'Naše reforme naići će i na poteškoće raznih interesnih skupina'

Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.01.2016.
u 14:53

Petrov i Karamarko bit će potpredsjednici Vlade, ali nitko od ostalih izabranih saborskih zastupnika iz redova Mosta neće biti u Vladi, rekao je Panenić

- Svjesni smo da će provedba reformi, na kojima smo insistirali, izazvati poteškoće kod određenih interesnih skupina te da se samim tim mogu očekivati i najrazličitiji pritisci kojima će biti cilj narušiti odnose u koaliciji, rekao je načelnik Općine Tompojevci i jedan od čelnika Mosta Tomislav Panenić pred početak razgovora oko slaganja same Vlade RH.

Govoreći na tu temu dodao je kako tehnokratske Vlade u svijetu traju od 3 mjeseca pa do 2 godine te da će sve duže od toga vremena, koliko opstane Vlada Hrvatske, biti uspjeh. Najavio je i kako će se članovi Mosta zalagati da Vlada opstane i da su svi svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Hrvatska danas ali i kako mu je neozbiljno da se stavke dogovora, koje su već usuglašene, sada preispituju. Najavio je i kako će prema dogovoru Mosta i Domoljubne koalicije Božo Petrov i Tomislav Karamarko biti potpredsjednici Vlade ali i da nitko od ostalih izabranih saborskih zastupnika iz redova Mosta neće biti u Vladi.

– Mosta će svakako insistirati na dogovorenih 6 ministarstava i od toga nećemo odustati iako su se zadnjih dana pojavila razna imena potencijalnih ministara. Nitko ne mora brinuti hoćemo li imati kvalitetnih imena za ministarska mjesta jer za svako imamo po 2-3 prijedloga. Osnovni preduvjeti za buduće ministre su da se radi o osobi koja je stručna i iza sebe u toj oblasti ima zapažene rezultate. Sve drugačije bilo bi gubljenje vremena. Pri tome jasno je da za osobe koje su već bile u izvršnoj vlasti i nisu provele promjene neće biti mjesta u novoj Vladi, kaže Panenić.

Kaže da će se ministri birati na način prema kojem će i Most i Domoljubna koalicija predložiti svoje kandidate poslije čega će mandatar Tihomir Orešković odabrati imena, odnosno, ministre koji će biti u njegovom timu. Očekuje kako će svi razgovori biti završeni u naredna dva tjedna kada bi nova hrvatska Vlada konačno mogla početi i raditi i uhvatiti se u koštac s problemima. Kaže i kako su tijekom pregovora određeni i rokovi za provedbu seta reformi tako da će neke od njih započeti odmah, a neke kasnije. U međuvremenu pokrenuta je i inicijativa oko neformalnog kluba zastupnika u Saboru iz redova zastupnika Slavonije, a sve kako bi se zajedničkim radom i djelovanjem najistočniji dio Hrvatske pokrenuo i zaustavio odljev stanovništva.

– Osobna sam iznimno nezadovoljan dosadašnjim djelovanjem zastupnika iz Slavonije. Moramo zajednički djelovati jer će u suprotnome situacija ovdje za nekoliko godina biti još gora. Ja nemam nikakav problem da u Saboru podržim bilo koju kvalitetnu inicijativu od bilo koje strane. Boljitak zemlje svima nam mora biti u fokusu, istakao je Panenić. Na upit razmišlja li se o opciji da Most preraste u političku stranku Panenić kaže kako se neće ići u tome smjeru jer bi stranački rad sve drastično promijenio.

– Svjesni smo da ovakav način rada otežava funkcioniranje ali i isto tako ovakvo djelovanje je puno demokratičnije. Vjerujem kako nakon zadnjih parlamentarnih izbora niti jedna opcija svojim neradom neće dozvoliti pojavljivanje neke treće opcije, zaključio je Panenić.

>> Petrov: Počeli smo razgovarati o kandidatima za ministarske pozicije

Komentara 7

DU
Deleted user
17:02 11.01.2016.

Kao običnog čovjeka i građanina ove zemlje, vjerujet da me te vaše sapunice, grabež, ugovaranja, prepucavanja i td. Uopće ne zanimaju. Mislim da je većini pun kufer svih vas koje MI PLAĆAMO da ZA NAS radite, ZA NAŠE DOBRO, a vidom da radite samo za svoje dobro, da se potkožujete, da zbrinjavate svoju djecu, a MI sve plaćamo i naša djeca. FUĆka mi se za vas sve. Svi ste isti, svi samo grabite od nas, osiromašujete nas.

TT
tTony
01:22 12.01.2016.

Nebi triba bit problem ko ce u vladu ko ce bit ministar ako svi guraju u istom pravcu nije li to... to.. zasto se most zalaga sad se malo kolo okrice u drugom pravcu sta ako Oraskovic odluci izbor popo struci dovede par strucni businessmena koji nemaju veza sa vasim prjedlozima dali ce bit veto .Nije cudo kako Milanovic rezmislja da mora bit spreman preuzet vlast u svakom casu dok vi rastezete i dovodite Most I Domoljubnu koaliciju na tanki led.

BR
brojevi
09:26 12.01.2016.

Pod poteškoćama raznih interesnih skupina Panenić misli na gospodara kaosa i podjela: neuračunjivog Milanovićeva i njegovih satelita, novinarskog lobija, uhljeba na HTV-a i svu silu raznih petokolonaških agencija i nevladinih udruga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije