Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj opasnosti

Pali su ostaci kineske rakete. Većina krhotina izgorjela je u atmosferi

FILE PHOTO: Long March-5B Y2 rocket, carrying the core module of China's space station Tianhe, takes off from Wenchang
CHINA DAILY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.05.2021.
u 06:58

Raketa Dugi marš 5B lansirana je 29. travnja s kineskog otoka Hainan, noseći na sebi bespilotni modul Tianhe, koji sadrži ono što će postati stambeni  prostor na trajnoj kineskoj svemirskoj postaji

Ostaci najveće kineske rakete Dugi marš 5B pali su su u nedjelju u Indijski ocean, a glavnina njezinih komponenti uništena je ponovnim ulaskom u atmosferu, prenose kineski državni mediji.

Dijelovi rakete Dugi marš 5B ponovno su ušli u atmosferu u 10,24 sati po pekinškom vremenu (0224 GMT) i pali su u Indijski ocean negdje jugozapadno od Indije i Šri Lanke. Većina krhotina izgorjela je u atmosferi.

Raketa Dugi marš 5B lansirana je 29. travnja s kineskog otoka Hainan, noseći na sebi bespilotni modul Tianhe, koji sadrži ono što će postati stambeni  prostor na trajnoj kineskoj svemirskoj postaji.

Ključne riječi

Komentara 2

TT
tik tak
07:38 09.05.2021.

Oni su ka miševi ili krtice pa će na toj postaji uz malo riže živjeti godinama....

VI
VisAVis2
08:32 09.05.2021.

Njima lako bježe i virusi i rakete ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije