Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojeftinjenje

Pale cijene goriva: Litra eurosupera 95 jeftinija za 19 lipa, a eurodizela za 12 lipa

gorivo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
22.09.2015.
u 10:15

Cijena eurosupera 95 sada se kreće između 9,03 kune i 9,06 kuna, ovisno o kompaniji.

Kao što je i najavljeno danas je došlo do pada cijena goriva koje padaju drugi tjedan zaredom.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info  u utorak je litra eurosupera 95 jeftinija za 19 lipa, čime je spremnik od 50 litara u posljednja dva tjedna jeftiniji za 12,50 kuna. Cijena eurosupera 95 sada se kreće između 9,03 kune i 9,06 kuna, ovisno o kompaniji. Na nekim postajama benzin se prodaje ispod 9 kuna po litri, kao što je Plinski centar Zagreb koji ga prodaje za 8,92 kune.

Pojeftinio je i eurodizel. Prema informacijama portala  cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 12 lipa manje. Dakle spremnik od 50 litara eurodizela u posljednja dva tjedna jeftiniji je za ukupno 9 kuna. Cijena litre eurodizela kreće se između 8,47 i 8,50 kuna, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin imaju razloga za zadovoljstvo. Nakon pet tjedana uzastopnog rasta, prekinut je taj negativan niz. Naime, u utorak se nije mijenjala cijena ove vrste goriva, što je ipak pozitivno s obzirom na kretanje cijena u posljednje vrijeme.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su pada cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i povoljnog kretanja tečaja dolara i kune. S obzirom na to da se cijena sirove nafte na svjetskim tržištima već nešto više od tjedan dana kreće oko 48 dolara po barelu s obilježjima blagog rasta, što bi moglo utjecati na rast cijena na Mediteranu te imajući u vidu rast tečaja dolara i kune (u utorak je tečaj bio 6,75, a prošlotjedni prosjek bio je oko 6,67) i ukoliko se ovi trendovi nastave, možda bi idućega tjedna mogli očekivati blagi rast cijena goriva, javlja portal cijenegoriva.info.

>> Dobre vijesti za vozače! Nastavlja se znatan pad cijena goriva

>> Benzin i dizel jeftiniji, no autoplin sve skuplji

Komentara 3

ZA
zambezi
10:31 22.09.2015.

Odma cu stavit 6 kn kolko mi jeftiniji spremnik,na vezanu stednju!

Avatar maxist
maxist
12:23 22.09.2015.

Toliko dramatičnosti u banalnom-minornom sniženju.......stvarno nije čudo što su sponzoruše glavna tema.......

OK
okvarbudovič
16:00 22.09.2015.

super,na jednom spremniku cu ustedjeti skoro jedan kruh,Huurraaa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije