Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene goriva

Benzin i dizel jeftiniji, no autoplin sve skuplji

gorivo dizel benzin
Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.09.2015.
u 10:30

Promatra li se stanje na svjetskim tržištima sirove nafte, barel se kreće oko 48 dolara, što znači da u posljednja dva tjedna gotovo konstantno pada

Nakon snažnog rasta cijena goriva prošloga tjedna, većina vozača može odahnuti. Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je litra eurosupera 95, ali i litra eurodizela, jeftinija za 6 lipa. Cijena eurosupera 95 sada se kreće oko 9,22 kune, dok se litra eurodizela prodaje između 8,59 i 8,62 kune, ovisno o kompaniji.

Ipak, vozači koji koriste autoplin opet nemaju razloga za veselje. Peti tjedan za redom raste cijena ove vrste goriva. Litra autoplina poskupila je za 9 lipa i prodaje se za 3,90 kuna što je najviša cijena u posljednja gotovo četiri mjeseca. U posljednjih pet tjedana cijena autoplina skočila je ukupno 39 lipa, čime je spremnik od 50 litara poskupio ukupno 19,5 kuna.

Promatra li se stanje na svjetskim tržištima sirove nafte, barel se kreće oko 48 dolara, što znači da u posljednja dva tjedna gotovo konstantno pada. Istodobno, prosječni tečaj dolara i kune prošloga je tjedna malo porastao, no od početka ovoga tjedna pada. Ukoliko se nastavi ovaj trend kretanja dolara i kune te blagog pada cijena nafte na svjetskim tržištima, pod uvjetom da se taj trend odrazi i na Mediteransko tržište, moglo bi se dogoditi da i idućega tjedna cijene goriva padnu.

>> Ministarstvo gospodarstva: Od sutra vjerojatan pad cijena motornih goriva

Ključne riječi

Komentara 2

HR
Hrabraja
10:58 15.09.2015.

ne razumijem barel je bio 120usd a benzina 11kn. sada je barel 48usd a benzin 9.5kn. Tko tu koga.

AN
anonimus00
11:26 15.09.2015.

zasto lpg poskupljuje kada je on nusproizvod prerade nafte.lihvari..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije