Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Pale cijene derivata, rezervoar benzina jeftiniji 6,5, dizela 5,5 kuna

Benzinska postaja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.11.2018.
u 09:08

Litra dizela od danas stoji prosječno 10,01 kunu što je za 10 lipa manje u odnosu na prošli tjedan, a pala i cijena autoplina

Unatoč snijegu koji će raditi probleme vozačima na cesti, utorak je donio i jednu lijepu vijest za sve one koji koriste svoja prijevozna sredstva. 

Prosječna cijena litre benzina pala je za 20 lipa pa sada iznosi 9,78 kuna po litri, piše na portalu Ministarstva gospodarstva.

Foto: Ministarstvo gospodarstva

Litra dizela od danas stoji prosječno 10,01 kunu što je za 10 lipa manje u odnosu na prošli tjedan, a pala i cijena autoplina

Cijene goriva mogu varirati ovisno o tome gdje se nalazi benzinska postaja, tako se litra eurosupera na području grada Zagreba kreće se od 9,49 do 9,90 kuna, a prema izračunu portala cijenegoriva.info rezervoar benzina od danas je jeftiniji za prosječno 6,5, dizela za 5,5, a autoplina za 2 kune.

>> Pogledajte koje su najbolje zimske gume

Ključne riječi

Komentara 10

PV
prcko.vitamincic
09:41 20.11.2018.

Kada bi bila litra benzina 1 EUR to je 7,40 kn to bi bila realna cijena. Ovo je samo i dalje pljačka građana.

Avatar versto
versto
10:46 20.11.2018.

Prije nekih 5 god. bilo je pitanje zašto je eurosuper skuplji od eurodizela. Razlika u cijeni je bila nekih 20%. Odgovor je bio da je proizvodnja skuplja u odnosu na dizel. Što je sad razlog da je dizel skuplji ???.??. Napuhavanje cijena.

ST
stefj
10:26 20.11.2018.

Cijena nafte je na vrlo niskom granama skoro kao kada je gorivo bilo ispod 9 Kn, još je i dolar pao. A kod nas diesel i dalje iznad 10 Kn... To je tako kada nema konkurencije, kada imamo samo 2-3 kompanije koje određuju cijene na tržištu. To je taj ortački kapitalizam, jer država gleda da im je lakše ubirati lovu od 2-3 kompanije, nego od njih 30, a i još u te 2 uhljebi svoje... Kako bi mogli uhljebljivati i diktirati kada bi postojalo njih 30 i kada bi postojala konkurencija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije