Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLJIČNI MONOKSID Poginuo glazbeni talent Marko Turčan (11)

Pakrac: Otac našao sina mrtvog u kupaonici

pakrac-txt3.jpg
Duško Mirković
22.09.2008.
u 12:23

Beživotno tijelo 11-godišnjeg sina jedinca Marka Turčana pronašao je sinoć između 20.30 i 21 sat u kadi punoj vode otac Tihomir u mirnoj pakračkoj ulici Veberov sokak. Dječak se nakon večere otišao kupati, a nakon prvih očevidnih radnji neslužbeno doznajemo da je uzrok njegove smrti trovanje ugljičnim monoksidom iz plinskog bojlera u kupaonici. Na mjesto događaja stigli su forenzičari iz Zagreba i stručnjaci Centra za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” koji će nastaviti s radom dok se ne utvrdi točan uzrok smrti.

– Ne mogu vjerovati da se se ovo dogodilo, kao da je najgora noćna mora. Bio je odličan đak i odlično je svirao harmoniku, a na nedavnom natjecanju u Italiji osvojio je odlično treće mjesto u jakoj konkurenciji iz cijeloga svijeta. Nagradu je osvojio već nakon treće godine učenja sviranja, što je bio velik uspjeh. Prije nekoliko dana pisala sam njegov životopis zbog dodjele nagrada Gradskog poglavarstva. Bio je jako kratak, ali dovoljno dug za njegovih 11 godina jer je pred njim bila svijetla budućnost – rekla nam je u suzama Veronika Špiranac, Markova učiteljica iz Glazbene škole koju je pohađao uz peti razred OŠ Braće Radića u Pakracu, gdje mu je razrednik bio Miroslav Badrov.

Marka je posebno voljela učiteljica solfeggia Monika Sakač Botički.
– Bio je bistar učenik, jedan od najtalentiranijih koje sam podučavala, dosta živ, i prijatelji su ga jako voljeli. Velika je žalost što ga više neće biti u školskim klupama i što smo izgubili takav talent – rekla je Sakač Botički. Za nekoliko se dana očekuju službeni rezultati istrage, kada će o tragediji biti poznato više informacija. Pogreb 11-godišnjeg Marka bit će sutra na pakračkom groblju u 14.30 sati.


'Još mislim da je to neka pogreška'

Branka Čuljat, ravnateljica OŠ Braće Radića iz Pakraca, ostala je zatečena tragedijom. – Uvijek smo se ponosili svojim Markom koji je tako lijepo svirao harmoniku. Bio je odličan učenik u objema školama i nikad nije stvarao nikakve probleme. Još uvijek mislim da je to neka pogreška i da njegova smrt nije istinita – kaže ravnateljica Čuljat koja je u školi u znak sjećanja na Marka u hodnik škole postavila svijeću i cvijeće. Još je jedan mladi život izgubljen.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije