Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pakistan: U samoubilačkom napadu 22 mrtvih

07.11.2008.
u 09:49

Najmanje dvadeset i dvije osobe poginule su u samoubilačkom atentatu izvršenom u četvrtak navečer na pripadnike paravojnih snaga koje se bore protiv talibana u okrugu Bajaur, na sjeverozapadu Pakistana, objavile su u petak mjesne vlasti.

U četvrtak je samoubilački napad bio usmjeren na skupinu plemenske policije odane pakistanskoj vojsci koja se okupila kako bi uništila talibanske kuće u mjestu Batmalai, 40 kilometara sjeveroistočno od Khara, glavnog grada plemenskog okruga Bajaur. Napadač samoubojica se, prema navodima policije, umiješao u okupljenu gomilu i tada detonirao eksploziv.

Vojska je krajem listopada objavila da je u ofenzivi na Bajaur od kolovoza ubijeno 1500 pobunjenika i 73 vojnika, a uhićeno je više stotina talibanskih pobunjenika, među kojima i strani borci Al-Qaide.

Plemenska područja sjeverozapada Pakistana služe kao sklonište borcima Al-Qaide i afganistanskim talibanima protjeranim iz zemlje nakon pada njihova režima krajem 2001. , a podržavaju ih pakistanski talibani.

Deset mrtvih u raketnom napadu
Najmanje deset pobunjenika ubijeno je u petak u raketnom napadu u pakistanskome plemenskom području, objavili su pakistanski obavještajni izvori koji drže da je raketu ispalila američka bespilotna letjelica.

- Nekoliko raketa pogodilo je skrovište boraca Al-Qaide u Sjevernom Waziristanu i prema prvim informacijama deset boraca je ubijeno - rekao je neimenovani dužnosnik pakistanske obavještajne službe, kako prenose agencije.

Točan broj kao ni identitet žrtava nije službeno potvrđen.

Agencija AP prenosi iz pakistanskih sigurnosnih izvora da se pretpostavlja kako su bespilotne američke letjelice od kolovoza do sada izvele najmanje 18 raketnih napada na području Pakistana.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije