Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADNUTA MANJINA

Pakistan: Bombama na šijitsku povorku, poginule 22 osobe

Quetta
Reuters
03.09.2010.
u 14:41

Uz kaos koji su izazvale poplave, u Pakistanu su se razbuktali i vjerski sukobi. U već drugom napadu na šijite ovaj tjedan u zapadnom dijelu države poginule su najmanje 22 osobe.

Nakon što je u napadu trojice bombaša samoubojica u Lahoreu poginulo više od trideset ljudi, danas je šijitska manjina (oko 80 % pakistanskih muslimana su suniti) napadnuta i u gradu Quetti.

Tijekom marša potpore Palestinicima, koji su u tom gradu organizirali šijitski studenti, po pakistanskom običaju da se svakog zadnjeg petka mjeseca ramazana daje podrška palestinskim zahtjevima za dobivanjem svoje države, eksplodirala je bomba koja je izazvala kaos.

Osim sudionika marša, i nekoliko palestinskih novinara ranjeno je u napadu koji je odnio najmanje 22 života, a za koji se sumnja da je također djelo bombaša samoubojice. Navodno se poslije eksplozije bombe čula i pucnjava.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
15:04 03.09.2010.

a za ovo su krivi židovi? primitivna vjera

OB
-obrisani-
22:24 03.09.2010.

A 1400 ubijenih Palestinaca prošle godine govori da je židovstvo primitivna vjera? Licemjeru farizejski...

OB
-obrisani-
23:39 03.09.2010.

03.09.2010. u 22:24h lran je napisao/la: A 1400 ubijenih Palestinaca prošle godine govori da je židovstvo primitivna vjera? Licemjeru farizejski... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Što ćemo s ubijenim Irankama i Irancima koje ubije Iranska vlada? Tko je tu licemjeran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije