Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Pakistan: 215 poginulih u potresu

29. listopada 2008. u 07:20 1 prikaza
Foto: import

Prema najnovijim podacima u potresu koji je u srijedu pogodio jugozapadni Pakistan poginulo je najmanje 215 osoba, a moglo bi ih biti još više.

- Do jučer je zabilježeno 215 poginulih, ali taj broj mogao bi se povećati jer su nestale cijele obitelji - rekao je Zamarak Khan, jedan od ministara pokrajine Baluchistan.

Broj poginulih mogao bi biti veći i s obzirom na drugi potres koji je tu pokrajinu pogodio 12 sati nakon prvoga. Potres je uništio nekoliko sela na području Ziarata, gradića smještenog u planinama Baluchistana, pedesetak kilometara udaljenog od Quette, glavnog grada pokrajine.

Tisuće ljudi provele su noć na otvorenom, na vrlo niskim temperaturama jer su im kuće uništene ili zbog straha od novih potresa.

Pakistanska vojska u srijedu je počela slati vojnike, helikoptere, šatore, pokrivače, hranu i lijekove, no pomoć stiže polako jer je područje pogođeno potresom teško dostupno.

SAD, Kanada i Indija već su najavile pomoć, a Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da će poslati najnužnije za 50.000 ljudi, koliko ukupno ima stanovnika na potresom pogođenom području.

Pakistan često pogađaju potresi, od kojih je jedan od najtežih pogodio sjever zemlje u listopadu 2005. U tom potresu magnitude 7,6 poginule su 74.000 ljudi, a bez doma ih je ostalo tri i pol milijuna.

(Hina)

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh