Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arbitraža
Povratak na članak

Pahor: Tužbu zbog graničnog spora podnijet će iduća vlada

Pahor je rekao da je na strani Slovenije u arbitražnom sporu međunarodno pravo i želja da se arbitraža implementira na miran način, kako se odvijao i arbitražni proces

Komentari 13

Avatar Peterančan
Peterančan
16:26 12.07.2018.

Prema nekim novijim istraživanjima, Slovenija navodno ima more. Očevici tvrde da su ga vidjeli oko Pirana i Kopra, a prema njihovim svjedočanstvima u Piranskoj je luci zabranjeno sidrenje brodova dužih od 5 metara, jer zalaze u međunarodne vode. U sklopu koparskog hotela Triglav u tijeku je i izgradnja suvremenog bazena s morskom vodom, čime će se površina slovenskog teritorijalnog mora povečati za 43 %. Slanost mu je nešto manja od 38 promila, čime slovensko more spada u neslanije šale ovog dijela Sredozemlja.

VL
NA
navijeke
16:13 12.07.2018.

Ne mogu dočekati podizanje te tragikomične tužbe kojom će se Slovenija još jednom svojevoljno smjestiti u kategoriju troublemakera.

VL
MK
mksdk
07:03 13.07.2018.

Ono što je zanimljivo u vezi arbitraže (osim toga da su slovenci kriminalnim činom nepovratno kompromitirali sud) je slijedeće: Čak i taj korumpirani sud nije mogao presuditi u korist Slovenije niti u jednom jedinom spornompitanju. Sve sporne točke na kopnu su se pokazale kao nesumnjivo Hrvatske. A to pak dokazuje da Hrvatska niti u jednom jedinom zahtjevu nije bila ta koja je pokušala oštetiti Sloveniju, nego je Slovenija ta koja je zla i koja je htjela pokrasti Hrvatsku. Dakle, Slovenci, nadam se da ćete smoći snage i javno priznati pred cijelim svijetom da ste vi ti koji žele nešto što im ne pripada i da ste vi ti koji su pokvareni i korumpirani.

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:25 12.07.2018.

Znači još jedna sezona bez jedrenja u Piranskome prema vanka jaooooooo ?

VL
MA
marsovac
18:04 12.07.2018.

slovenci; mali lopovski narod na rubu alpa

VL
ŽU
žuti
09:26 13.07.2018.

Mislili smo da su Slovenci alpski Srbi, no ovo sa sudovanjem to demantira, ipak su oni potekli od naših Zagoraca!

VL
GR
grebza
16:49 12.07.2018.

Najbolju sliku o svemu daje onaj jadni ribar koji stalno daje neke izjave na televiziji a jedva zna hrvatski. Kada je to toliko važno zašto se onda ne izjašnjava ministarstvo VP, jandroković ili bilo tko od državnih osoba? Odgovor je vrlo jednostavan!

VL
Avatar _....kamocemo_.__
_....kamocemo_.__
17:19 12.07.2018.

Taj "spor" je riješen odavno, u trenutku kada je kradezeova premijerka potpisala pravovaljan medudržavni sporazum po kojem se UNAPRIJED obavezujemo prihvatiti rezultate arbitraže, bez prava žalbe: ....... "Clanak 7. ODLUKA ARBITRAŽNOG SUDA (1) Arbitražni sud donijet ce odluku bez odlaganjaja nakon što pažljivo razmotri sve relevantne cinjenice vezane uz slucaj. Arbitražni sud donosi odluku vecinom glasova svojih clanova. U odluci se navode razlozi na kojima se ona temelji. Uz odluku nece biti priložena pojedinacna ili odvojena mišljenja. (2) Odluka Arbitražnog suda obvezujuca je za stranke te predstavlja konacno rješenje spora. (3) Stranke ce poduzeti sve neophodne korake za provedbu odluke, ukljucujuci, prema potrebi, i izmjenu nacionalnog zakonodavstva, u roku od šest mjeseci nakon donošenja odluke."

VL
LU
Lujo123
18:13 12.07.2018.

hajd kranjci prestanite kakati, već puške u ruke i da to riješimo ko muškarci. Sjeverna Hrvatska županija!

VL
Avatar _....kamocemo_.__
_....kamocemo_.__
17:45 12.07.2018.

Polako , ali sigurno padaju maske HDZ izdaje ..postupka Sporazuma o arbitraži izmedu Vlade RH i Vlade Republike Slovenije potpisanog 4. studenog 2009. godine................!!!!!!!!!..... Njihova premijerka je to ispregovarala, potpisala, uživala u Pahorovim zagrljajima..............., a HDZ-ova vecina u Saboru + HNS je za to glasala .................. Takodjer Hebrang se je na TV-u izrugivao SPD , jer su se izjasnili protiv tog sporazuma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.