Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pahor potvrdio da Slovenija neće blokirati otvaranja poglavlja

Neke izjave s hrvatske strane - da Ljubljanska banka neće moći doći na hrvatsko financijsko tržište jer nije riješeno pitanje deviznih štediša, znači da Hrvatska kao nova članica EU-a diskriminira jednu državu.
15. lipnja 2010. u 21:36 19 komentara 3 prikaza
pahor
Foto: Pixsell

Slovenski premijer Borut Pahor u razgovoru za HRT potvrdio je da Slovenije neće blokirati Hrvatskoj nijedno od tri još neotvorena poglavlja. Ipak, dodao je da ga i dalje zabrinjava problem Ljubljanske banke:

- Ono što me zabrinjava jest 4. poglavlje,  Sloboda kretanja kapitala. Neke izjave s hrvatske strane - da Ljubljanska banka neće moći doći na hrvatsko financijsko tržište jer nije riješeno pitanje deviznih štediša, znači da Hrvatska kao nova članica EU-a diskriminira jednu državu. To je u suprotnosti pravilima kluba kojem se pridružujete. Zato moram s premijerkom Kosor, objema vladama i parlamentima naći rješenje za taj 18-godišnji problem, a mogućnost postoji, rekao je Pahor.

Pahor rješenje vidi u pregovorima o sukcesiji koji bi se održai pod pokroviteljstvom Banke za međunarodna poravnanja. Očekuje da će se to pitanje riješiti do 9. srpnja kada se održava Croatia summit i za kada je zakazan susret Pahora i premijerke Kosor.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • -obrisani-:

    16.06.2010. u 11:57h brathrvat je napisao/la: Neće biti ratifikacije za ulazak Rvacke u EU ni zbog granice ni zbog LBZG! ++++++++++++++++++++++++++++++++ Neće biti niti promjena granice,a EU će se raspasti ! U svakom slučaju ćete nas zadužiti.

  • doktorica:

    Ta tema je već disadna

  • -obrisani-:

    Niti Hrvatska neće blokirati brodovlje koje plovi za Koper preko hrvatskih teritorijalnih voda