Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski premijer

Pahor potvrdio da Slovenija neće blokirati otvaranja poglavlja

pahor
Pixsell
15.06.2010.
u 21:36

Neke izjave s hrvatske strane - da Ljubljanska banka neće moći doći na hrvatsko financijsko tržište jer nije riješeno pitanje deviznih štediša, znači da Hrvatska kao nova članica EU-a diskriminira jednu državu.

Slovenski premijer Borut Pahor u razgovoru za HRT potvrdio je da Slovenije neće blokirati Hrvatskoj nijedno od tri još neotvorena poglavlja. Ipak, dodao je da ga i dalje zabrinjava problem Ljubljanske banke:

- Ono što me zabrinjava jest 4. poglavlje,  Sloboda kretanja kapitala. Neke izjave s hrvatske strane - da Ljubljanska banka neće moći doći na hrvatsko financijsko tržište jer nije riješeno pitanje deviznih štediša, znači da Hrvatska kao nova članica EU-a diskriminira jednu državu. To je u suprotnosti pravilima kluba kojem se pridružujete. Zato moram s premijerkom Kosor, objema vladama i parlamentima naći rješenje za taj 18-godišnji problem, a mogućnost postoji, rekao je Pahor.

Pahor rješenje vidi u pregovorima o sukcesiji koji bi se održai pod pokroviteljstvom Banke za međunarodna poravnanja. Očekuje da će se to pitanje riješiti do 9. srpnja kada se održava Croatia summit i za kada je zakazan susret Pahora i premijerke Kosor.

Komentara 19

OB
-obrisani-
12:04 16.06.2010.

16.06.2010. u 11:57h brathrvat je napisao/la: Neće biti ratifikacije za ulazak Rvacke u EU ni zbog granice ni zbog LBZG! ++++++++++++++++++++++++++++++++ Neće biti niti promjena granice,a EU će se raspasti ! U svakom slučaju ćete nas zadužiti.

DO
doktorica
22:04 15.06.2010.

Ta tema je već disadna

OB
-obrisani-
21:45 15.06.2010.

Niti Hrvatska neće blokirati brodovlje koje plovi za Koper preko hrvatskih teritorijalnih voda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije