Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pahor još oštriji prema Hrvatskoj

11.12.2008.
u 22:43

Slovenski premijer Borut Pahor je u izjavi slovenskim novinarima u Bruxellesu dodatno zaoštrio stav prema Hrvatskoj i de facto odbacio prijedlog francuskoga Predsjedništva EU za deblokadu pristupnih pregovora EU i Hrvatske.

Slovenski mediji: Malo izgleda za Sanaderov i Pahorov dogovoru Bruxellesu

Rehn: EU mora biti pošten prema Hrvatskoj!

EPP: Dvostrana pitanja van iz pristupnih pregovora!

– Pravna služba našega Ministarstva vanjskih poslova priredila je vrlo zahtjevan, vrlo jasan, vodootporan prijedlog teksta. Ako ga francuska strana posreduje Zagrebu, Sanader ga potpiše i pismom odgovori na prijedlog francuskoga Predsjedništva te ako se to zabilježi u zaključcima Vijeća EU ili kasnije, slovenska strana ne bi tada imala razlog za blokiranje onih poglavlja koja su zagađena spisima koji bi mogli preodrediti granicu – rekao je Pahor i dodao:

– Točno znamo što ćemo, točno znamo što je uvjet za to da slovenska strana dade zeleno svjetlo za nastavak pregovora. Ako se ti uvjeti ne ispune, slovenska diplomacija ima jasne upute da u drugoj polovici mjeseca upali crveno svjetlo.

Pahor je zanijekao Sanaderove najave da će se s Pahorom jučer čuti telefonom.
– Nije me obavijestio da bi me želio čuti. A i nemam mu reći ništa do li ovo što sam rekao vama – zaključio je Pahor. (SdP)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije