Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak krize

Nova muka za bankarski sektor: Pala vrijednost dionica najveće njemačke banke Deutsche Bank

A worker walks past Deutsche Bank offices in London
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/3
24.03.2023.
u 21:02

Deutsche bank je u petak pogodio drastičan pad vrijednosti dionica. Nakon što su izgubile petinu svoje vrijednosti tijekom ožujka, u petak su pale za 14,9 posto na najnižu razinu u posljednjih pet mjeseci

Dionice Deutsche banke, najveće njemačke banke, u petak su drastično pale nakon što je cijena osiguranja bankinog duga od nemogućnosti povrata sredstava dosegla najviše iznose u posljednje četiri godine, dodatno potaknuvši zabrinutost investitora za stabilnost europskih banaka. Problemi Deutsche banke slijede nemir koji je u bankarski sektor uvelo spašavanje Credit Suisse i problemi američkih banaka koji su u pitanje doveli stanje u globalnom bankarstvu. 

Dionice Deutsche banke, nakon što su izgubile petinu vrijednosti tijekom ožujka, u petak su pale za 14,9 posto na najnižu razinu u posljednjih pet mjeseci. Najveći pad do ovog trenutka iznosio je 13 posto i cijenu dionice je sveo na 8,13 eura. U roku jednog tjedna tržišna vrijednost banke umanjena je za 2,8 milijarde eura piše Reuters. Prema podacima S&P Market Intelligence, osiguranje dioničara od nemogućnosti povrata dugovanja (CDS) podiglo se na 220 poena, što je najviša razina od 2018. CDS se podigao i za druge velike europske banke.  "Deutsche Bank je u središtu pozornosti, kao što je bio i Credit Suisse. Prošli su razne restrukturacije i promjene vodstva u nastojanjima da se stabiliziraju, ali čini se da im se trud za sad nije isplatio", rekao je makroekonomski stručnjak Stuart Cole.

VIDEO: Plenković na pitanje bi li uhitio Putina da dođe u RH: Naravno da bi reagirala policija

Komentara 6

DU
Deleted user
21:09 24.03.2023.

2020-2030 digitalna valuta što mislite da mi ne znamo što se događa ljudi pripremite se

OP
Ocvali pupoljak
11:43 25.03.2023.

Njemačka bankabodavno ima glavu pod vodom zahvaljujuci Amerima i FED-u. Njemačka nw moze fizicki doci do svojeg zlata iz Fort Knoxa. Ovo je pišurija kako se kolju međusobno.

Avatar abakus1
abakus1
07:00 25.03.2023.

Orkestrirano i namjerno provođeno "propadanje" banaka - nastavak agende započete navodnom pandemijom i orkestriranim i namjerno provođenim "ratom" u Ukrajini. Da, znamo mi jako dobro što se događa... Ali neće vam ići sve po planu, jamčim vam to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije