Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGROKOR
Povratak na članak

Pad Todorićeva carstva: Blokada se skida čim HDZ i Most nađu povjerenika

Ime izvanrednog povjerenika i dalje predmet političkih i drugih dogovora, još jučer uvjeravali da ni Ramljak ni Gregorius nisu u igri

Komentari 46

HL
HV_LAKI102
01:20 09.04.2017.

Da se mene pita ja bih ministra Slavka Marica stavio za glavnog povjerenika jer strucnijeg,postenijeg i perspektivnijeg ekonomistu Hrvatska ovog momenta nema.Tamo gdje je Todoric stao i zapeo jedino bi Slavko Maric uspjesno mogao nastaviti i Agrokor kao hrvatski patriotski projekt pokrenuti i izvuci iz gliba uz pomoc drzave a samim tim bi se osigurao plasman robe nasih proizvodaca i naravno zadrzala bi se radna mjesta sto je i cilj ove Vlade.Osobno nevjerujem stranim spasiocima jer u njihovim ocima se vidi samo pohlepa za novcem i njih mogu simpatizirati samo strane Banke u kojih pohlepa za novcem izbija i iz usiju pa zato moramo biti pametni i dalekovidni ako zelimo da budemo svoji na svome.

VL
KL
kliker24
22:44 08.04.2017.

Most je veliki uteg , njegovi ministri ne rade niti jednu reformu a bulj i buljani lupetaju gluposti svaki dan kod božo tužaka.., i plenkoviću je ovo veelika kušnja .

VL
DA
danijelrukavina4
00:30 09.04.2017.

Po mom (ne stručnom) mišljenju A grokor je već u stečaju jer ne može vraćati dugove. Agrokor bi trebalo, po mome mišljenju predati dobavljačima. Oni bi trebali osnovati nekakvu financijsku forenziku, koja bi prvenstveno za njihov račun pregledala poslovanje Agrokora i da li je bilo sve u skladu sa "pažnjom dobrog gospodara". Jer bitno je sada se naplatiti čim više da vi kao dobavljači čim manje izgubite. Kako sam shvatio iz članka iz 24 sata, država može sjesti na imovinu vlasnika samo ako se dokaže poslovanje koje nije u skladu sa dobrim poslovnim običajima, ako sam dobro shvatio članak.

VL
IP
ipacarek
22:55 08.04.2017.

Agrokor je opljačkan , a to svima vama , izgleda , još nije jasno . Onaj koji se razumije u ovakvo poslovanje , razumjet' će . Kako može Todorić imati onakav dvorac , vlastiti helikopter i "blindirani " Mercedes od 1,8 milijuna kuna . Prihode je zadržavao za sebe , a nije plačao dobavljačima . Vjerujem da je ogroman dio dio novca sklonio na sigurno .

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
23:27 08.04.2017.

Todorić je u zadnjih desetak godina na svoj račun isplatio oko 100 milijuna EUR dividende,a istodobno je uništavao male poduzetnike. I još je uvijek nikako da se skompa s MARICOM.

VL
MA
max
07:05 09.04.2017.

Birali ste HDZ? Sad plaćate tajkunima dugove, gledajte kako vam firme propadaju...

VL
BR
brojevi
10:06 09.04.2017.

Treba prekinuti Marićevo samoizuzeće iz slućaja Agrokor i pustiti ga da odradi posao do kraja. Apolitični Zdravko dokazani je stručnjak i najviše zna o slućaju s tim više što je po moralnim vrijednostima iznad sukoba interesa. Ovo dramatično oporbeno dizanje bure u lavoru vode od somozvanih stručnjaka a osobito od onih koji su i sami kumovali datoj situaciji, više šteti nego koristi. Potrebno je smiriti populističke strasti i hladne glave prionuti ovoj zahtjevnoj problematici jer je to interes naroda i države.

VL
GV
golub Vaso
00:37 09.04.2017.

todoric je hrvatskoj državi isporučio svoje dugove, a njegovi pijuni u vladi su zaštitili njegovu imovinu koju je prelio iz Agrokora, sramota do neba

VL
Avatar cluesblues
cluesblues
00:01 09.04.2017.

ocu i ja povjerenika!

VL
MR
mrustambeg63
23:45 08.04.2017.

Ivica godinama nikom nista ne placa i svi su sutjeli,a sad veli on vise se necu igrati........2+2=3,99

VL
KA
kalinovac
07:32 09.04.2017.

ja to nemogu shvatiti,pune su tv postaje raznoraznih stručnjaka i analitičara koji nam svaki dan soliu pamet a kad treba nać tog stručnjaka onda idemo u inozemstvo po njega.Nezam zašto ne bi uzeli nogometnog sudca Marića,on je stručnjak zato jer ste mu povjerili cijelu državnu imovinu

VL
DU
Deleted user
08:06 09.04.2017.

Zar nije bolje da deo imovine idmah bude prodat drugom vlasniku, a dobavljaci namireni kako bi mogli da nastave da posluju? Mozda drzava i Todoric imaju od cega da zive ali sumnjam da dobavljaci mogu da izdrze 15 meseci.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:01 08.04.2017.

Mislim da je sad svima jasno ko je maknuo bivšeg premijera oreškovića kad je spomenuo kriminal javne nabave, uostalom ovo prozirno spašavanje radnih mjesta ne odnosi se na prave radnike nego na udbašku kastu zapošljenu u agrokoru.

VL
GO
golub
06:57 09.04.2017.

Todorićevo carstvo nije palo on si sve oteto sačuvao a upropašteno ponosno vratio državi.

VL
SD
sve_dalje_od_HR
07:23 09.04.2017.

Agrokor je tehnički u defaultu. Nitko ne zna koliko iznose stvarni dugovi. Nekih 16 mlrd duga dobavljačima do 30.09.2016., al od tad je prošlo još 6 mjeseci! Lex Agrokorom se želi prikriti odnosi sa državom i obaveze koje država preuzimama u vidu jamstva izdanih u korist Agrokora. Dobavljači će biti namireni u nekom manjem iznosu što m ni izdaleka neće biti dovoljno za pokrivanje potraživanja od njihovih dobavljača. Isto tako, od siječnja ove godine banke su znatno pooštrile kriterije financiranja za HR tvrtke. Ne treba zaboraviti da je Agrokor regionalni igrač i da velik dio njegovog poslovanja ne podliježe Lexu! Dakle naši prepametni političari umjesto da spašavaju HR dobavljače koji su zdravo tkivo ovog gospodarstva, čuvaju leđa GAZDI !

VL
MA
marvel123
08:13 09.04.2017.

Nacionalizirati sve i tako spasiti radna mjesta. Nakon 3 godine nek drzava prodaje sta se moze i koliko moze.

VL
OM
omar
08:51 09.04.2017.

Država će preuzet upravljanje, a onda znamo što to znači. Ulupavanje silnih milijardi poreznih obveznika, a onda, ako i kada Agrokor stane na noge prepustit ga nekom na upravljanje uz dobru proviziju za političare. Tako se radilo sa bankama, a i sa puno drugih poduzeća. Hrvatski narod pokriva dugove promašenih, štetnih i loše upravljanih firmi od strateškog značaja za RH. U našoj zemlji propalo je na tisuće obrtnika i malih poduzetnika zbog tog Todorića i sličnih i nitko prstom nije mrdnuo. Oni svi koji su propali kad bi se to sve skupa pobrojalo i pomnožilo vrijede više nego taj Agrokor. Taj isti Agrokor je upropastio Hr. gospodarstvo narastao do neslućenih razmjera i sad taj isti Agrokor je upropašten. Netko je to dozvolio, i taj "netko" mora odgovarat. To je politika i političari ovi ili oni isti su. Sramota!

VL
DU
Deleted user
07:57 09.04.2017.

HDZ je stvorio Todorića. Sam to ne bi mogao.

VL
GE
georgijzukovveliki
00:05 09.04.2017.

Ima sve u zlatu i dijamantima i po tome nikad nece naci novac a tako se zamete trag novca bez problema. 3karat. Dijamanic 60tis. Eura. A šaka desetine milijuna. Ee. To se pronaći nemože.

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
06:47 09.04.2017.

beskrajnoj pljački nema kraja, ništa novo u uredu hdzsdp (koji su zarobili državu i dalje orgijaju)

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.