Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unicredit
Povratak na članak

Pad cijene barela i rast dolara dovest će do rasta izvoza iz EU

Cijena barela sirove nafte na svjetskom tržištu pala je na 62 dolara, čime se nastavio “naftni rat” SAD i Saudijske Arabije

Komentari 7

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:32 12.12.2014.

Kina uvozi naftu puno vise nego je proizvodi pa kako moze biti na gubitku ako placa jeftiniju naftu. Nije ni cudo da ova drzava propada kada ljudi ne znaju niti osnovne pojmove iz ekonomije. Kina nije izvoznica nafte, za razliku od Irana koji jest i osnovni je cilj Saudijske manipulacije cijenama nafte a ovdje nije uopce spomenut.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:39 12.12.2014.

A kome ce izvoziti? Onima koji zahvaljujuci padu cijena nafte imaju sada manje novaca za kupovanje tih (virtualnih) proizvoda? Izvrsna "ekonomska" logika, kupovanja vise s manje novaca. Genijalno.

VL
Avatar zagondzija
zagondzija
21:18 13.12.2014.

Zanima me sta ce to eUropa izvoziti i kome kad joj je Rusija bila glavno trziste.Gledam da su poceli prosipati mlijeko...ima li ko da mi objasni ?

VL
PE
pep
12:30 14.12.2014.

ja se jos uvjek grijem na lozanac pa ti sad vidi..

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:04 13.12.2014.

Ako je proizvodna cijena barela 25 USD a prodaješ ga po 120 USD jednog dana će netko doći sa tehnologijim koja proizvodi barel po 60 USD, prodaje ga za 65 USD i još zaradi. Onome kome se nesvidja, može slobodno pri svakom tankanju goriva poslati Rusima ili Arapima u proračun 2-3 kune po litri.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.