Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGREŠKA OSOBLJA

KBC Rijeka mora platiti 5,6 milijuna kuna: Došla na operaciju pa postala doživotni invalid

KBC Rijeka
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
04.02.2019.
u 16:49

S tužiteljima postignut dogovor o obročnom plaćanju spomenute odštete.

Klinički bolnički centar Rijeka potvrdio je u ponedjeljak da je pravomoćno presuđeno da pacijentici mora platiti odštetu od 5,6 milijuna kuna zbog pogreške pri operaciji koju će plaćati u obrocima.

Iz KBC-a navode da se to dogodilo 2006., a ustanova je krajem 2018. primila odluku o pravomoćnoj i ovršnoj presudi te je s tužiteljima postignut dogovor o obročnom plaćanju spomenute odštete.

Kako se navodi u medijima, u ožujku 2006. tada 44-godišnja pacijentica trebala je operirati polipe maternice i ciste na jajniku. Pri postupku anestezije i intubiranja učinjena je pogreška te je pacijentičin mozak ostao bez kisika, što je ostavilo trajne posljedice na organizam. Operacija nije obavljena, a pacijentica je provela nekoliko dana u komi, prenose mediji.

Ostala je doživotni invalid i može se kretati samo uz pomoć invalidskih kolica.

Postupak za nadoknadu štete pokrenut je 2008. Prvostupanjska odluka donesena je 2016., a drugostupanjska, pravomoćna presuda na Županijskome sudu u Rijeci krajem 2018. 

Presuđeno je da KBC Rijeka danas 56-godišnjoj ženi i njezinoj užoj obitelji mora isplatiti oko 5,1 milijuna kuna odštete, u čemu je znatan udjel kamata. Osim toga, mora joj isplatiti i mjesečnu rentu zbog izgubljene zarade do stjecanja prava na starosnu mirovinu, što je ukupno oko 500 tisuća kuna.

Video: Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Danijel.Hrzic
Danijel.Hrzic
17:01 04.02.2019.

Ko i Maškarin i onaj vatrogasac još će se načekat 10-tak godina da u ovoj mafijaškoj žabokrečini dobije ISPLATU , jedno je presuda a isplata sasvim drugo!

AA
Aartur
17:46 04.02.2019.

Ova je isprazna presuda koja ne znači ništa i zapravo čini više štete nego koristi. Bolnice u Hrvatskoj su državne i nemaju svoja sredstva, već samo ono što im država dodijeli od poreznih obveznika. Drugim riječima, sud je presudio da su za pogrešku KBC Rijeka krivi svi porezni obveznici koji će to sada morati i platiti. Sami procijenite koliko je to pravedno i koliko će dugo još porezni obveznici trpjeti da ispaštaju za tuđe pogreške i nesposobnost.

IV
Ivicazgb
17:39 04.02.2019.

Svaka cast sucu na presudi, konačno jedan adekvatan iznos...samo kakva obročna otplata?? Ako je tako onda i dodatne kamate pa neka režu i anesteziraju kako im se prohtije....ono što je najgore, koliko ima pacijenata koji su tako ili gore nadrljalii a kune nisu dobili jer nisu niti tražili (jadni nemaju novaca, pravnika i ne znaju svoja prava...), Situacija u hr zdravstvu je takva da treba sve izokrenut naopacke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije