Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opća bolnica Varaždin

Pacijentice prozvale psihijatra zbog zlostavljanja, premješten je na odjel za palijativnu skrb

Jedna osoba pozitivna je na koronavirus u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
14.09.2020.
u 22:11

Prozvani doktor podnio je zahtjev za promjenu mjesta rada, pa je premješten na rad u Službu za kronično liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu, gdje radi u sklopu Odjela za palijativnu skrb u timskom radu.

Opća bolnica Varaždin izvijestila je javnost o tome što je poduzela oko slučaja psihijatra kojeg su u emisiji "Provjereno" Nove TV bivše pacijentice prozvale zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja. Ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić potvrdio je da se u Općoj bolnici Varaždin provode određene radnje, i to nakon informacija iz medija, jer zaprimljenih pritužbi na rad prozvanog liječnika nije bilo.

Ističe da se Opća bolnica Varaždin "strogo ograđuje od bilo kakvih postupaka i najoštrije osuđuje bilo kakav oblik nasilničkog ponašanja, spolnog zlostavljanja, pedofilije ili tome slično". Prozvani doktor podnio je, izvijestio je Kudelić, 10. rujna zahtjev za promjenu mjesta rada, pa je 11. rujna premješten na rad u Službu za kronično liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu, gdje radi u sklopu Odjela za palijativnu skrb u timskom radu.

"Ističemo i da je odmah imenovano Povjerenstvo te je pokrenut izvanredni unutarnji nadzor u bolnici. U četvrtak i petak u OBV je obavljen Zdravstveno inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva kojem je predočena sva dostupna dokumentacija unutar bolnice. Nadzor je u tijeku, kao i unutarnji nadzor OBV, a po dobivanju konačnog mišljena od strane imenovanog povjerenstva, bit će poduzete i odgovarajuće radnje i javnost će biti pravovremeno obaviještena o svemu".

Općinski sud u Varaždinu je donio privremenu mjeru kojom traži da se najavljena reportaža ne emitira.

"Odluke prvostupanjskih sudova preispituju se u žalbenom postupku pred županijskim sudom, a ne na ulici i medijima, a kako ni spomenuta odluka suda nije pravomoćna, to je i komentiranje sudskog postupka koji je u tijeku nedopustivo", piše u priopćenju Općinskog suda.

Nakon što je afera izašla u javnost, reagirao je i varaždinski SDP.

- Posebno zabrinjavaju snažne indicije o potpunom izostanku nužnog postupanja gotovo svih relevantnih institucija i odgovornih osoba kojima je dužnost zaštita žrtava bilo kojeg kažnjivog djela, pa tako i seksualnog nasilja - navodi se u priopćenju SDP-a.

Poštujući pravnu presumpciju nevinosti dok se ne dokaže krivnja, mora se paziti da žrtve ne postanu progonitelji, poručila je SDP-ova zastupnica Barbara Antolić-Vupora.

Komentara 1

PE
PetiElement
22:35 14.09.2020.

Pa što ga nisu tužile? Ovako, kroz medije, možeš oblatit koga hoćeš... teško će se taj oprati od stigme, a pitanje je li kriv.... a ovaj, ako je stvarno kriv, premještaj na odjel za palijativnu skrb i nije neko rješenje.. tamo može zlostavljati koga i koliko hoće, a nitko se neće moći braniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije