Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST TUNISKOG IMIGRANTA:

‘Bivši drugi čovjek Pariza seksualno me zlostavljao 10 godina’

Foto: PIXSELL
1/3
18.08.2020.
u 21:11

Zlostavljanje je počelo kad sam imao 16 godina, kaže Hmaid NY Timesu

Christophe Girard (64), bivši zamjenik gradonačelnice Pariza, našao se u teškoj situaciji samo mjesec dana nakon što je dao ostavku zbog optužbi da je dugo podržavao pedofilskog pisca Gabriela Matzneffa. New York Times (NYT) objavio je priču bivšeg Girardova zaposlenika, tuniskog imigranta Anissa Hmaida (46), koji tvrdi da ga je moćan političar godinama seksualno zlostavljao, a njihov je odnos počeo kada je Tunižanin imao samo 15 godina. Zauzvrat je političar mladića zaposlio kao pomoćnika u kući. Girard je njegove optužbe nazvao lažima.

Njih su se dvojica upoznali još u 1990-ima kada je Girard, tada uspješan biznismen, stigao u Tunis. Brzo su postali prijatelji, a kad se Tunižanin odselio svojim roditeljima koji su radili u Francuskoj, njegova mu je majka preporučila da nazove Girarda i zamoli ga da mu nađe posao. On mu ga je odmah i našao: da pazi dvojicu njegovih mladih sinova tijekom puta u Sjedinjene Države. U toj zemlji, tvrdi Tunižanin koji je u vrijeme puta imao 16 godina, počelo je seksualno zlostavljanje. Ono se nastavilo gotovo deset godina tijekom kojih ga je francuski biznismen koji je kasnije postao političar, najmanje dvadeset puta prisilio na seksualne odnose, tvrdi danas 46-godišnjak.

– Mogu reći da sam pristao na njih, ali, ukupno gledano, bio sam uhvaćen u čudnu zamku. Moji su me roditelji poticali da se viđam s njim. Nadao sam se dobiti posao ili nešto od njega – govori Tunižanin novinarima. Girard žestoko odbacuje sve optužbe.

Hmaid je svojim roditeljima još tada rekao o zlostavljanju, a novinari NYT-a pitali su francuskog političara kako komentira da se on tada povjerio obitelji.

– Možete lagati četvero ljudi – rekao je Girard novinarima te dodao da vjeruje da ga Tunižanin kleveće kako bi mu netko izdao knjigu.

Hmaid je novinarima NYT-a pokazao i stotinu fotografija na kojima su zajedno njih dvojica ili su u društvu s obitelji i prijateljima te jednu na kojoj je Girard potpuno gol.

– Tu mi je fotografiju ukrao ili me snimio nakon plivanja – rekao je francuski političar.

Tunižanin je, kaže, prekinuo njihov odnos kad se približio srednjim 20-ima, i to nakon što je pokušao držati odgovornim biznismena. Htio ga je prijaviti policiji, ali ga je majka odgovorila od toga zato što je Girard previše moćan.

Girard je odstupio u srpnju nakon što su prosvjednici tražili njegovu ostavku zato što je navodno podržavao spomenutog pisca Matzneffa (86) koji će se, nakon više desetljeća kontroverznog rada, naći pred sudom s optužbom promoviranja pedofilije. Nedavno je jedna od piščevih žrtava objavila knjigu u kojoj je opisala kako ju je seksualno zlostavljao kad je ona imala 14, a on 50 godina. Dobna granica za upuštanje u seksualne odnose s odraslima u Francuskoj je 15 godina. Među prosvjednicima koji su tražili Girardovu ostavku bio je i Hmaid.

Komentara 2

BA
Barbasmora
22:56 18.08.2020.

Musliman nje zavezan Istini I Ljubavi Gospe medjugorske i Sina!

MK
mksdk
22:41 18.08.2020.

Ništa čudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije