Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGREŠKA TIJEKOM OPERACIJE

Pacijent iz Njemačke se probudio, a boljela ga je zdrava noga: 'Sutra ćemo operirati pravu'

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
01.12.2022.
u 14:10

Kirurg je navodno mijenjao nekoliko operacijskih dvorana te je došao na krivu stranu operacijskog stola. Ispričao se pacijentu zbog napravljenog propusta.

Muškarac (39) iz Berlina morao je na operaciju noge nakon što se ozlijedio igrajući nogomet. Prebačen je u Evangelische Elisabeth Klinik te je 25. studenog specijalist obavio zahvat, ali na krivoj nozi

Muškarcu je puknuo unutarnji ligament lijevog stopala. Zglob je bilo potrebno stabilizirati implantatima pa mu je lijeva noga, pri dolasku u medicinsku ustanovu, obrijana, obilježena i dezinficirana, odnosno pripremljena za operaciju, navodi Fenix magazin.

Specijalist ortopedije i traumatologije obavio je zahvat, a kada se pacijent probudio iz anestezije, medicinska sestra upitala ga je osjeća li bol. On joj je odgovorio kako ga boli desna noga, na što mu je ona rekla da je na toj nozi izvršena operacija. Nakon što je postalo jasno što se dogodilo, glavni liječnik brzo je stigao. 

- Desna noga je sada postala još jača! A sutra ćemo operirati pravu nogu - istaknuo je liječnik. Kirurg je navodno mijenjao nekoliko operacijskih dvorana te je došao na krivu stranu operacijskog stola. Ispričao se pacijentu zbog napravljenog propusta.

- To je velika greška u liječenju s velikom organizacijskom greškom - istaknula je odvjetnica. 

VIDEO Policija u Engleskoj lovi Grincha: S kućnog praga ukrala poklone koje su roditelji namijenili za svoju gluhu djecu

 

Ključne riječi

Komentara 6

RE
reborn
14:28 01.12.2022.

To je bilo u Njemačkoj?!? Prema opisu ja sam mislio da VL prenosi "vijesti iz regijona"...

PR
pravednik2
14:40 01.12.2022.

Nogomet je opasan sport.

SU
suco
17:03 01.12.2022.

Dobro je prošao, onom jadniku iz Austrije odsjekli krivu nogu. Postoji prtokol koji sprečava ovakve propuste, no oćigledno ga se nije držalo. I to sve u jednoj NJemačkoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije