Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni vojni invalid

Ozljedio se cijepajući drva, prijavio da je ranjen na bojištu

sjekira
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
14.03.2016.
u 16:06

Muškarac (46) je u zahtjevu za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida priložio uvjerenje o stradavanju u kojem je lažno prikazao kako je ozljedu palca lijeve ruke zadobio 25. siječnja 1994. prilikom obavljanja ratnih dužnosti u sklopu 121. brigade HV-a

Brodsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 46-godišnjaka zbog prijevare. Tereti ga se da je 2. veljače 1994. godine uredu za obranu u Novoj Gradiški podnio zahtjev za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, iako je znao da na to nema pravo. Uz zahtjev je priložio i uvjerenje o stradavanju u kojem je lažno prikazao kako je ozljedu palca lijeve ruke zadobio 25. siječnja 1994. prilikom obavljanja ratnih dužnosti u sklopu 121. brigade HV-a, iako je navedenu ozljedu zadobio kod kuće, cijepajući drva.

Nadležno ministarstvo mu je na temelju opisane ozljede i priložene dokumentacije priznalo status ratnog invalida desete skupine s 20 posto oštećenja, na osnovu čega je od 1994. do 2015. godine nepripadno ostvario pravo na osobnu invalidninu i druga prava u ukupnom iznosu od  61.172 kune.

>> Lažni vojni invalid T. Jelača otuđio 310 tisuća kuna iz proračuna

Komentara 24

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
16:29 14.03.2016.

Nema razlike između današnjih ratnih vojnih invalida i onih partizanskih. Svi na državnoj sisi, to je i za Švicarsku previše. Osuđuju partizanske penzije , a sami uzimaju lažno se predstavljajući.

RI
rikavac
16:43 14.03.2016.

Pravi domoljub dize dva prsta bori se za neovisnu Hrvatsku,bori se protiv komunista i kad je rat stao da on sad to svoje domoljublje naplati. Sve sami placenici. Tako je Hrvatska mogla i profesionalnu vojsku placenika naci da je odbrane a ne brane domoljubi koji to na kraju naplati.

ST
Stipan
17:06 14.03.2016.

Ima takovih koliko hoćete! Načelnik stankovaca Baradić isto! Ali najbolji je Marko Babić iz općine Benkovac koji je rođen sa dječijom paralizom a kao stradao u ratu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije