Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karte su rasprodane

“Oživjela” grupa TNT

tnt
12.05.2011.
u 17:07

Tajni agenti grupe TNT iz cvjećarnice doputovali su vremeplovom koji je Grunf napokon uspješno napravio na temelju ukradenih nacrta Alberta Einsteina

Reci mi, Grunfe, jesi li završio izum “Apciha”? Mislite li Vaša visosti na izum “Apciha” o kojem smo govorili prije tri godine? Da, baš na taj – mali je broj onih koji iz ovoga dijaloga ne prepoznaju kultne ličnosti iz stripa Alana Forda.

Premijera na petak 13.

A kako grupa TNT izgleda kao kazališni komad moći će se uvjeriti već večeras požeška publika, na čije daske se vraća predstava “Apciha! Na zdravlje!” u izvedbi kazališne družine “Tria de Artis”. Prvi put kao pokaznu predstavu izvela ju je srednjoškolska družina prije deset godina, za što su tekst napisali tadašnji učenici Dario Hak i Denis Treskanica. Za ponovnu izvedbu tekst je samo dorađen u pojedinim dijelovima jer autori su ipak deset godina stariji.

– Razlog vraćanju ove predstave je poziv koji smo dobili od organizatora Festivala stripa u Rijeci koji će se održati u rujnu. Naime, na tom festivalu trebao bi se pojaviti i Luciano Secchi, jedini živući autor Alana Forda – objasnio je Dario Hak, koji se u predstavi pojavljuje kao Bob Rock, a u dogodovštine grupe TNT zaljubio se još kao devetogodišnjak.

– Jednom kada sam se razbolio mama me ostavila u dječjem dispanzeru nasuprot kojega je radila da čekam na red. Kupio sam Alana Forda i počeo čitati. Uskoro se iz dispanzera čuo samo moj smijeh pa su pozvali moju mamu da vide što je sa mnom – prisjetio se Hak početka nerazdvojnog života s junacima omiljenog stripa koji mu je dao ideju i za njegovu prvu kazališnu predstavu. A kakva bi to predstava o grupi TNT bila da njezina premijera nije zakazana baš u petak 13?

– S obzirom na dogodovštine naših junaka stripa, oni se baš uklapaju u taj datum – rekao je Grunf, odnosno Ivan Bajt, koji u predstavi glumi isti lik kao i prije deset godina.

Trema zbog L. Secchija

Jedan je od strastvenih čitača stripa koji u svojoj kolekciji ima više od 480 komada Alana Forda, nedostaju mu samo četiri broja, u ulogu Grunfa se uživio jer mu je to i najdraži lik, a posebno mu je draga njegova uzrečica “Kada se borim, neprijatelja nemam!” Vječni izumitelj Grunf za ovu predstavu napravio je vremeplov na temelju ukradenih nacrta od samog Alberta Einsteina, a kamo su s njime stigli naši likovi gledatelji će moći vidjeti u ovoj urnebesnoj predstavi za čiju premijeru su karte već rasprodane.

Autori se nadaju da će im autor stripa nakon što i sam vidi predstavu dopustiti da je izvode širom Hrvatske kako bi potaknuli ljude na čitanje remek-djela stripa. – Očekujemo da će mu se predstava svidjeti iako ne zna naš jezik, odnosno da će u našoj interpretaciji prepoznati likove kako ih je on zamislio te uz puno smijeha. Bit će doživljaj o kojem ću sigurno rado pričati i svojim unucima – kaže Bajt.

Ključne riječi

Komentara 1

MT
Magicni Tadeus
20:13 14.05.2011.

zakon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije