Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo su Bernardićevi ljudi koji će ubuduće činiti jezgru SDP-a

Zvanu Brumnića, potpredsjednika gradske organizacije i Bernardićeva suradnika, kuloari vide kao poslovnog direktora SDP-a
01. prosinca 2016. u 14:15 71 komentara 48531 prikaza
bernardić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Uoči subotnje izborne konvencije SDP-a iz stranke stižu poruke da se novi predsjednik Davor Bernardić, unatoč uvjerljivoj pobjedi, u preuzimanju stranke ne namjerava voditi revanšizmom. Malo tko, međutim, vjeruje da će Bernardić radi “mira u kući” zanemariti ambicije dugogodišnjih odanih suradnika i onih koji su mu pomogli da dođe na čelo stranke.

Pouzdan slavonski kadar

Jezgru najbližih Bernardićevih suradnika činit će dvojac Rajko OstojićZlatko Komadina, ideolozi i arhitekti “projekta Bernardić”, koji su gotovo sigurni novi potpredsjednici stranke. Među suradnike koji uživaju puno povjerenje novog predsjednika treba ubrojiti Zvanu Brumnića, potpredsjednika gradske organizacije i Bernardićeva dugogodišnjeg bliskog suradnika. Kuloari ga vide na nekoj od operativnih funkcija u stranci, vjerojatno poslovnog direktora SDP-a. Budući da će Bernardić uskoro odstupiti s mjesta šefa zagrebačke organizacije, neki u SDP-u očekuju da bi Brumnić mogao voditi organizaciju do lokalnih izbora, kao vršitelj dužnosti. Drugi pak na toj poziciji vide Vesnu Nađ, također potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a, koja je od početka podupirala Bernardićevu kampanju, a nije isključeno da joj se novi predsjednik oduži i potporom za članicu Predsjedništva.

Novom predsjedniku blizak je i tajnik zagrebačke organizacije Dominik Etlinger, koji je Bernardiću u kampanji “odrađivao teren”, a kako se nije kandidirao za stranačka tijela, nagađa se da bi mogao osvanuti na nekoj od operativnih funkcija. Među onima koji su se od početka svrstali uz Bernardića su i prvi čovjek vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak, koji se kandidirao za Glavni odbor, te vinkovački Damir Rimac, kandidat za Predsjedništvo stranke. Pouzdanim kadrom iz Slavonije smatra se i Biljana Gaća, koju se spominje kao buduću predsjednicu Foruma mladih. Zahvalnost Bernardić duguje i Vinku Grgiću, gradonačelniku Nove Gradiške, jedinog slavonskog grada u kojemu je na vlasti SDP-ovac. Tu je i šef slavonskobrodske organizacije Robert Lujić, koji je u svom gradu Bernardiću osigurao jednak broj glasova kakav je u travnju dobio Zlatko Komadina, a kandidiran je za Predsjedništvo stranke.

Davor Bernardić Renata Rašović Bernardić, budući premijer ili vječiti 'dečko koji obećava' Davor Bernardić Lokalni izbori i Konvencija Bernardić sazvao sastanak predsjednika županijskih organizacija SDP-a Zlatko Komadina NOVI ŠEF SDP-A Komadina: Pobjeda Bernardića je pobjeda svih koji su bili za promjene

Među SDP-ovcima koji su Bernardiću čuvali leđa u Dalmaciji spominje se ime šefa pločanske organizacije Miše Krstičevića, kandidata za Glavni odbor. Kao izglednog člana Predsjedništva spominje se i bivšeg predsjednika Foruma mladih Nenada Livuna. Među onima koji su Bernardiću naknadno izrazili podršku je Domagoj Hajduković. Mladi šef osječko-baranjske organizacije i sam se kandidirao za predsjednika SDP-a, no uoči prvog kruga povukao je kandidaturu i javno podržao Bernardića. Njemu se smiješi ulazak u Predsjedništvo stranke, a navodno mu je obećano i potpredsjedničko mjesto, kao i predsjednici Glavnog odbora SDP-a Romani Jerković. Među one koji su prvo podržali druge kandidate, a Bernardiću pretrčali naknadno u Predsjedništvo bi mogao ući i Davorko Vidović, koji je u prvom krugu bio uz Tonina Piculu, te dvojac iz Hajdukovićeva tima Vedran Babić i Franko Vidović.

Ispadaju Grčić, Ronko, Opačić

Za Predsjedništvo se kandidirao i Ivo Jelušić, zagrebački SDP-ovac čiju je potporu Bernardić isticao na gotovo svakom skupu u kampanji, a spominje ga se i kao mogućeg SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba. U Predsjedništvo bi mogao ući i Siniša Hajdaš Dončić, koji je Bernardića podržao u drugom krugu, ali i neki koji mu u kampanji nisu dali podršku poput Peđe Grbina ili Borisa Lalovca. Računa se i na Bojana Glavaševića, jedinog SDP-ova zastupnika koji je u Sabor ušao putem preferencijalnih glasova, dok Branko Grčić, Željko Jovanović, Zdravko Ronko i Milanka Opačić imaju slabe šanse za ponovni ulazak u stranački vrh.

sdp | Autor : VL Foto: VL

>> Evo na koga računa Bernardić

Ostaju u vrhu

U Predsjedništvo bi mogli ući Siniša Hajdaš Dončić koji je Bernardića podržao tek u drugom krugu, ali i Grbin i Lalovac koji ga uopće nisu podržali

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Mimizo:

  komunistička partija

 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  Kako se dijele fotelje, svi sretni nasmijani na fotografijama kao da smo Švicarska. To ti je život političara, samo tko će koju fotelju i funkciju, odbori naknade, benificije, službeni automobili.

 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  Drugovi i drugarice Cionisti i Cionistice Sluge i Slugani komunisticko-fasistickog novog svjetskog poredka ili rezima...eto to su oni ..