Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo je sudac koji izaziva strah kod vozača: Samo provodim zakon

Dario Kuzmić je u kolovozu kaznio trojicu prometnih prekršitelja s do tada najvišim kaznama u zemlji, a u nedjelju je izrekao kaznu od ukupno 27.700 kuna
13. kolovoza 2019. u 10:48 3 komentara 380 prikaza
Dario Kuzmić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

Dario Kuzmić, sudac Općinskog suda iz Koprivnice, Stalna služba u Đurđevcu, strah i trepet je među vozačima. barem onima u Podravini.

Ilustracija NOVI REKORD Pijani vozač kažnjen s 27.700 kuna i zabranom vožnje na devet mjeseci

On je, naime, u kolovozu kaznio trojicu prometnih prekršitelja s do tada najvišim kaznama u zemlji, a ove nedjelje je letvicu podignuo jer je neodgovornog vozača kaznio s rekordnih 27.700 kuna.

– Samo provodim zakon koji je, kad se radi o prometu, od 1. kolovoza puno stroži. Svjedoci smo brojnih tragedija na prometnicama koje nerijetko završavaju i na najtragičniji način – kaže sudac Kuzmić za 24 sata.

Vozač (33) uhićen je nakon dva sata u Zvonimirovoj u Reki kad je upravljao pijan, neregistriranim i neosiguranim vozilom. Imao je 1,61 promil i u nedjelju, nakon što se otrijeznio, doveden je na Prekršajni odjel u Đurđevac.

Zagreb: Od danas na snazi novi zakon o sigurnosti prometa na cestama STIGLE PAPRENE KAZNE Večernjakovi reporteri s policajcima: 'Ako sam u nekom prekršaju, vodite me odmah u zatvor'

Vozio je bez položenog ispita, a to je 10.000 kuna kazne. Drugi prekršaj mu je što je bio pod utjecajem alkohola, što je kaznu dignulo na 20.000 kuna. Za neregistrirani auto kazna je 1000 kuna, a za nevezani pojas platit će još 1000 kuna. Također, vozio je auto bez osiguranja i za to je dobio kaznu od 5.000 kuna. Kada se sve zbroji, ukupno je kažnjen s 27.700 kuna.

– Ovako visoke kazne neki od prekršitelja pokušat će izbjeći, ali kazna će se pretvoriti u rad za opće dobro, pa će se i u tim, mislim, rijetkim situacijama ipak postići svrha kažnjavanja – kaže sudac Kuzmić.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • anonimus00:

    ovog čovjeka treba postaviti za ministra pravosuđa jer svoj posao radi posteno i odgovorno, kako bi trebali i svi..

  • verica2:

    Čemu uopće donositi zakone ako ih se ne želi ili ne može primjenjivati?

  • Zagy154:

    Samo deri jer se konačno mora divljake dovesti u red