Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANTOVČAK: TO JE NEUSTAVNO

Banožić zabranio Milanoviću korištenje vojnih resursa bez njegove odluke

Foto: VL/ Robert Anic/PIXSELL
1/2
08.11.2021.
u 21:03

Istom odlukom propisano je da za potpore koje se odobravaju zapovijedima donesenim bez suglasnosti odnosno odluka ministra obrane nije dopušteno korištenje materijalnih sredstava Ministarstva obrane

Ministar obrane Mario Banožić donio je odluku kojom zabranjuje Oružanim snagama RH da pružaju bilo kakve potpore Uredu predsjednika Republike, pa i u svrhu protokolarnih aktivnosti, bez suglasnosti odnosno odluke ministra obrane. Odluku je Ministarstvo obrane donijelo 4. studenog, dakle u jeku svađe na relaciji Ured predsjednika-Ministarstvo obrane.

Istom odlukom propisano je da za potpore koje se odobravaju zapovijedima donesenim bez suglasnosti odnosno odluka ministra obrane nije dopušteno korištenje materijalnih sredstava Ministarstva obrane. Odnosno troškovi koji nastanu na taj način neće biti plaćeni iz proračuna Ministarstva obrane.

Foto: Zajednica poduzetnika i obrtnika

Za provedbu ove odluke, stoji u odluci, odgovorni su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, ravnatelj Uprave za materijalne resurse i ravnateljica Uprave za proračun, financije i informacijske sustave.

- Odluka je nezakonita i neustavna i još jedan dokaz kako ministar obrane bezočno zloupotrebljava svoje ovlasti i ovoga puta svojevoljno čak pokušava ograničiti ustavne ovlasti Predsjednika Republike i onemogućiti uredno funkcioniranje Ureda predsjednika Republike - komentar je Ureda predsjednika na ovu odluku ministra Marija Banožića.

 

 

Komentara 200

MK
MKinkognito60
21:44 08.11.2021.

Potpuno razumljiva odluka, ured predsjednika ima proračun, a vojska je na proračunu MORH-a, troškovi vojske su troškovi MORH-a. Sve što je izvan redovitih aktivnosti vojske mora imati odobrenje MORH-a jer nrtko to mora platiti.

RO
roland
21:18 08.11.2021.

Predsjednik Zoran Milanović je vrhovni zapovjednik HV-a, ali se njegove zapovjedi ne mogu financirati. Uglavnom, predsjednik je ovom odlukom sveden na razinu filozofa.

T7
Toro. 71
21:39 08.11.2021.

Nema više posjeta u Albaniju, vožnje zrakomlatom do Krka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije