Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima najviše cijene

Ovo je najskuplji grad za život u svijetu

Singapur
Foto: Reuters/PIXSELL
23.03.2017.
u 10:42

EIU već godinama sastavlja listu najskupljih gradova za život uspoređujući cijene 160 proizvoda i usluga, uključujući troškove hrane, odjeće i režija

Singapur je četvrtu godinu zaredom najskuplji grad za život u svijetu, navodi se u tradicionalnom istraživanju The Economist Intelligence Unita (EIU). 

Drugi najskuplji grad je Hong Kong, a slijedi ga Zürich, najskuplji u Europi. 

U prvih deset još su Tokio, Osaka, Seul, Ženeva, Pariz, New York i Kopenhagen.

EIU već godinama sastavlja listu najskupljih gradova za život uspoređujući cijene 160 proizvoda i usluga, uključujući troškove hrane, odjeće i režija.

Istraživanje obuhvaća 133 grada širom svijeta, a koristi New York kao bazu za usporedbu.

Tako je Singapur 20 posto skuplji od New Yorka i pet posto od Hong Konga. 

Među 133 grada uključena u istraživanje nije bilo Zagreba

Na dnu ljestvice su kazahstanski Almati, nigerijski Lagos i indijski Bangalore.  

>> Beč je najbolji grad za život, evo na kojem je mjestu Zagreb

Komentara 6

DU
Deleted user
11:40 23.03.2017.

Najskuplji je Split, al nije moga na listu jer nema 160 usluga

ER
Erazmo
11:52 23.03.2017.

Stanovanje je stravicno skupo u Singapuru,ali i gotovo sve ostalo.Odjeca i hrana je skuplja barem 5 puta nego u Bangkoku,a mozda 10 puta nego u Vietnamu i Kambodi!S druge strane,sve je glamurozno u Singapuru,od aerodroma koji lici na hotel sa 4 zvjezdice ,cistih ulica i cesta,predivno uredenih i odrzavanih zgrada i javnih povrsina.Ipak ja ne bih mogao zivjeti tamo.Sve je propisano,a ljudi smrknuti i ozbiljni.Ne hvala!

RA
ragib20
12:16 23.03.2017.

Erazmo, na osnovu cega uopste mozes porediti Singapur sa Bangkokom a posebno ss Phnom Penom ili gradovima u Vjetnamu? Nidje veze. Zivim u Singapuru vec dvije godine. Stanovi su skupi ako hoces EC Condo na Orchardu. i sta znaci skupaa odjeca i hrana, ako si hodao po Aziji znas da postoji ponuda hrane za svakog; od rucka za 3 $ do rucka za 500 $, pa se uklopi gdje ti odgovara. Uostalom Singapur je Svica Azije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije