Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo je e-mail zbog kojeg je Mirela Holy morala otići

Sporni e-mail kojeg je Mirela Holy poslala Reneu Valčiću donosimo u cjelosti. Smatrate li da je zbog njega morala dati ostavku?
07. lipnja 2012. u 22:08 21 komentara 2935 prikaza
mirela holy
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

From: Mirela Holy [mailto:Mirela.Holy@sdp.hr]

Sent: Sunday, March 04, 2012 9:24 PM

To: Rene Valčić Subject: Zamolba

Poštovani kolega Valčić,

kontaktirao me gospodin Goran Mazija, naš stranački kolega i član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, čija supruga Heidi radi na mjestu poslovne tajnice u uredu predsjednika uprave HŽ Holdinga. Heidi je na ovom radnom mjestu provela svega godinu dana, odnosno na ovo je radno mjesto došla nakon 15 godina rada u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu. Gospođa Heidi ima položen državni ispit, govori i piše na njemačkom i engleskom jeziku, a na sadašnje radno mjesto primljena je temeljem natječaja. Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu.

U nadi da ćete razmotriti ovu zamolbu srdačno Vas pozdravljam i želim Vam puno uspjeha na novoj funkciji!

Srdačno,

Mirela Holy

Od: Rene.Valcic@hznet.hr [Rene.Valcic@hznet.hr]

Poslano: 5. ožujak 2012. 12:20

Prima: Mirela Holy

Predmet: RE: Zamolba

Poštovana gospođo Holy,

iskreno mi je žao da ste uznemiravani zbog određenih rješenja rasporeda zaposlenika u HŽ Holdingu. Iako mi nije namjera opravdavati se, želim napomenuti da svrha tih promjena nije niti osobne niti političke naravi, već je to isključivo funkcionalno pitanje. Naime, na mjesto tajnice je vraćena gospođa koja je taj posao radila za mandata više uprava, pa tako i Marijana Drempetića, i za koju smatram da je adekvatno rješenje u kontekstu mog načina rada. Gospođi Mazija sam izrekao taj svoj stav i napomenuo da neće biti zakinuta ni za jedno svoje pravo te da ćemo nastojati što prije pronaći za nju odgovarajuće rješenje. To samo po sebi isključuje raskid ugovora o radu, a posebno bilo kakvu primisao o šikaniranju ili osveti. Dakle, za pronalaženje odgovarajućeg rješenja potrebno je samo vrijeme i ponešto strpljenja i povjerenja. Vjerujte, u onome što je ostavljeno, tako nešto će iziskivati izuzetan napor, ali stav je Uprave da se nećemo spuštati na razinu prethodnika.

Zahvaljujem se na dobrim željama koje i Vama upućujem.

S poštovanjem,

Rene Valčić

NEZGODA NA SNIMANJU
Anđelka Prpić o traumi s kolegom: 'Krenuo me udariti u trbuh u osmom mjesecu trudnoće'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
  • google385:

    tehnologija cini cuda i e mailovi se love po citavome svjetu isto tako i telefonski razgovori kao i sms poruke i o svima nama netko vodi brigu i google o nama zna vise nego nase obitelji

  • čvor2.76:

    Nakon ovakvog gafa naravno da mora dati ostavku i to je potpuno moralan čin. Očito da nije dorasla ministarskom mjestu , a pitanje je dali je i sabor njezina razina. Po izgledu reklo bi se da nije, a po pameti nisam siguran.

  • mozel:

    Ako je samo ova izjava ministrice,mislim da apsolutno nije sporna niti donosi bilo kakvo svojatanje ili nekakve takorekuci mucke.Trazila je ako postoji mogucnost da se zadrzi na nekom drugom radnom mjestu,sto znaci ako ne postoji drugo radno mjesto nesto je ... prikaži još! sasvim drugo.Ovdje ministrica nebi trebala da podnese ostavku.Ali medije stvaraju od ove izjave brda i doline,kao da je pao mjesec na zemlju.