Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I NAJSLAĐIH

Ovo je 5 najčudnijih životinjskih prijateljstava!

ovca i slon
Foto: Screenshot Youtube
1/2
08.12.2014.
u 18:05

Nećete vjerovati koje su se sve životinje uspjele sprijateljiti

Priroda nas neprestano iznenađuje neočekivanim prijateljstvima između neobičnih životinjskih vrsta.

Stranica Treehugger objavila je popis 5 najčudnijih i najslađih životinjskih prijateljstava.

1. Orangutan i pas

Orangutan Surya i pas Roscoe upoznali su se uz rijeku u Južnoj Karolini, a navodno se između njih odmah stvorila veza. Pas je otpratio Suryu i njegove čuvare natrag u utočište te su od tada nerazdvojni.

2. Kornjača i nilski konj

Beba nilskog konja Owen 2010. je pronađena sama na kenijskoj plaži. Owen je doveden na mjesto puno kornjača, a odmah se uputio kod 130-godišnje kornjače Mzee. Veza se nije stvorila odmah, no Mzee je na kraju popustio. Sada jedu, spavaju i plivaju zajedno, a Owen se navodno ponaša više kao kornjača nego kao nilski konj.

3. Ovca i slon

Ovca Albert dovedena je kako bi pravila društvo sloniću Thembi koji je ostao bez roditelja, no on nije bio oduševljen. Međutim, sprijateljili su se nakon manje od 24 sata pa se sada igraju i spavaju zajedno.

4. Mačka i vrana

Devedesetih godina ljudi su naišli na napušteno mače kojemu je društvo pravila vrana. Igrali su se i pazili jedno na drugo sve dok jedan par nije posvojio mačku. Vrana je dolazila i zvala mačku, no nakon četiri godine odustala je.

5. Lavica i oriks

Lavica je posvojila bebu oriksa i brinula se za nju kao da je njezino dijete. Priča je završila tužno kada je drugi lav ubio mladunče antilope, a lavica je pokazivala znakove boli i tuge. Tijekom sljedećih nekoliko godina usvojila je nove bebe antilope oriks.

 

>> Nevjerojatna snimka: Pas brutalno napao dječaka, spasila ga – mačka!

>> Ostali u šoku nakon što je ulicama njihova grada prošetala zelena mačka!

Komentara 1

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:39 08.12.2014.

130-godišnja kornjača i Nilski konj, kombinacija iz snova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije