Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović pravobraniteljici:

'Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije'

predsjednik RH Zoran Milanović
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/Pixsell
1/2
08.02.2021.
u 20:28

Kada već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to?, upitao je predsjednik preko Facebooka

Nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić predsjedniku Zoranu Milanoviću poručila kako se 'olako spominju i relativiziraju žrtve nasilja', odgovor predsjednika brzo je stigao.

– Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora. Isto tako je uplovila i u prvi mandat, 2011., u kojem za nju, odnosno od nje nitko ništa čuo nije. Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu, odnosno da budem jasniji, preuzeto (downloadano) s neke od stranica nekog aktiva neke od udruga. Da podsjetim, riječ je o povjerenici Hrvatskog sabora, koja niti riječju, niti mimikom nije reagirala prije nekoliko mjeseci, kada je jedna saborska zastupnica, u slobodno vrijeme odvjetnica Janafa, koja je posao nažicala izravnom pogodbom, ljude (ministre hrvatske Vlade, žene u osmom i devetom desetljeću života) koji su navodno navraćali u neki društveni klub, prigodno nazvala ‘prostitutkama i kriminalcima’. Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije. Pitanje: kada već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to? – objavio je Milanović na Faceboku.

Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po...

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 8. veljače 2021.

– Smatram da bi javno izrečeni stavovi javnih osoba, osobito predsjednika Republike, trebali upućivati na podršku i razumijevanje svih inicijativa usmjerenih prema zaštiti svih žrtava seksualnog uznemiravanja ili silovanja, bez propitkivanja eventualnih manipulacija, 'prikladnosti' i suodgovornosti žrtava, jer se radi o zanemarivoj statistici, a perpetuira uobičajene rodne stereotipe kojima se iskazuje nepovjerenje prema žrtvi, što nas dovodi u novu spiralu opravdavanja zločina i ušutkavanja žrtvi – poručila je ranije Višnja Ljubičić.

Komentara 37

BU
Bubreg2020
21:15 08.02.2021.

Razgolićivanje izmišljenih neradničkih titula, koje nose osobe bez ikakve odgovornosti i radnih rezultata (definicija uhljeba), ide dalje. Što mislite, je li naziv "Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova" dovoljan razlog da se u nju 'ne smije dirati'? Imamo barem pet takvih dobro plaćenih pravobranitelja, a u Splitu nema deset ljudi koji ih mogu nabrojati. U Saboru vjerojatno nema nikoga tko ima zna imena, a glasali su za njih. Bravo predsjedniče! Neka im bude neugodno.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
21:56 08.02.2021.

samo neka sječe te zmije sve redom

OP
optrt
21:06 08.02.2021.

pošprica i nju a neka tražila je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije