Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon tenzija pomirljivi tonovi

Most: Reformska Vlada sad je sasvim blizu. Hajdaš-Dončić: U duhu tolerancije i razumijevanja nastavljamo pregovore

Most na konzulatcijama kod predsjednice
Foto: Robert Anic/PIXSELL
16.12.2015.
u 19:45

– Ovime je ideja o tripartitnoj reformskoj vladi u kojoj bi sudjelovali članovi sve tri stranke na čelu s nestranačkim mandatarom sasvim blizu realizacije čime se dokazuje da je to od početka bila realna i dobrodošla opcija – navode iz Mosta

Nakon što je na pismo šefa SDP-a Zorana Milanovića reagirao glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja, stigla je i reakcija iz Mosta na njihovom službenom Facebook-profilu.

– Pozdravljamo prijedlog gospodina Milanovića i vjerujemo da je to put u smjeru formiranja reformske Vlade. Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska Vlada. U ovome trenutku, MOST nezavisnih lista očekuje da se koalicija Hrvatska raste službeno očituje o našim već iznesenim zahtjevima za reformskom vladom te suradnjom s Domoljubnom koalicijom – navodi se.

– Vjerujemo da će SDP Hrvatske i koalicija Hrvatska raste to i učiniti te se uključiti u nastavak pregovora oko sastavljanja reformske Vlade. To je prije svega u interesu Hrvatske i njezinih građana koji od nas očekuju da pokrenemo reforme. Ovime je ideja o tripartitnoj reformskoj vladi u kojoj bi sudjelovali članovi sve tri stranke na čelu sa nestranačkim mandatarom sasvim blizu realizacije čime se dokazuje da je to od početka bila realna i dobrodošla opcija.

Nažalost, zadnjih su dana pojedinci iz koalicije Hrvatska raste pretjerali i neprimjerenom komunikacijom uvrijedili članove Mosta te se nadamo da se tako nešto neće ponoviti. Takav ton za nas nije primjeren, a pogotovo zato što je s naše strane komunikacija čitavo vrijeme bila pristojna i smirena – stoji u objavi Mosta na Facebooku.

 

POZDRAVLJAMO PRIJEDLOG GOSPODINA MILANOVIĆA I VJERUJEMO DA JE TO PUT U SMJERU FORMIRANJA REFORMSKE VLADE Drago nam je da...

Posted by MOST nezavisnih lista on 16. prosinca 2015

Hajdaš-Dončić: Hrvatska iznad svega

Preokret je večeras na svom Facebook profilu komentirao i SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture. 

- U duhu tolerancije i razumijevanja nastavljamo pregovore. Hrvatska iznad svega! - objavio je Hajdaš Dončić

U duhu tolerancije i razumijevanja nastavljamo pregovore.Hrvatska iznad svega! <3

Posted by Siniša Hajdaš Dončić on Wednesday, 16 December 2015

Milanović u pismu ponudio Petrovu mjesto premijera

Podsjetimo, Milanović je Mostu uputio pismo u kojem Boži Petrovu nudi mjesto mandatara. – Uvjet naše suradnje s Mostom nije mjesto mandatara – napisao je Milanović u pismu koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Grmoja je za Večernji list potvrdio da su primili pismo te da će tražiti da se o njegovoj ponudi očituje i Glavni odbor SDP-a koji je odnio zaključke, kako je rekao, suprotne onome što stoji u Milanovićevu pismu.

– HDZ nam je odgovorio uvjetno pozitivno, a SDP nas je uz blagoslov Glavnog odbora odbio, pa neka sada barem prepišu odgovore HDZ-a da bismo mogli nastaviti razgovarati – kazao nam je Grmoja.

>> Grmoja: Neka prepišu odgovore HDZ-a pa možemo nastaviti razgovarati

>> Zoran Milanović nudi mjesto premijera Boži Petrovu!

Komentara 212

MM
mad.max
17:34 16.12.2015.

Vidi Zoka da gubi i da je istraga visi nad glavo pa hoće isprovocirati nove izbore. Valjda je to i ovima u MOSTU jasno. Sad će biti do idućih konzultacija ko janje i pristajati na sve.

Avatar delminium
delminium
17:30 16.12.2015.

muljanoviću uvrede se ne smiju ponoviti, besna posebno moraš biti pametna a ne kao do sad ha ha bravo psihijatre pravi od partijaša ljude

Avatar Jorge
Jorge
17:39 16.12.2015.

He, he,... Petrov ga gura u neprirodnu koaliciju s HDZ-om, a on kao ne bi. Nema baš mnogo prostora. Nestranačkog premijera, primjerice Branka Roglića, mogli su prihvatiti odmah, ali psihijatar im je odredio drugu terapiju - suradnju s mrskim neprijateljem.eljem. Dobro mu se obilo o glavu cijepanje Mosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije