Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođenje od okupatora
Povratak na članak

Ovih pet stvari sigurno niste znali o Danu D

'Fake news' mogu se smatrati modernim fenomenom, ali britanska vojska osmislila je i provela operaciju zavaravanja Nijemaca i navela ih na to da misle da saveznici planiraju napad u Skandinaviji i zatim iskrcavanje u području oko Calaisa, a ne u Normandiji

Komentari 12

Avatar nekakav
nekakav
08:46 03.06.2019.

ako je ovih 150.000 vojnika koji su se iskrcali na onu blatnu plažu značilo početak oslobađanja europe od nacističke njemačke, pitam se što je onda crvena armija sa nekoliko milijuna vojnika radila na istočnim granicama reicha... ovo je fake news, glorificira se nešto i uveličava nešto što je bila u biti nevažna akcija za kraj rata, mjesec ovamo ili onamo, hitler je bio pred porazom već u jesen 44-e. nijemci su na zapadnom bojištu izgubili nešto manje od 400.000 vojnika, 7% od ukupnog broja poginulih... na istočnom više od pola ukupnih mrtvih, skoro 3 milijuna je zacrvenilo černozjom. glavninu tereta 2. svj. rata su iznijeli sovjeti, na njih se (a ne na francusku, englesku...) obrušila najveća organizirana vojna sila u povijesti ratovanja. njemačka je sssr napala sa skoro 4,5 mil vojnika. s kolko je ono osvojila francusku... objektivno, bez rusa bi hitler europu imao u džepu. al je znao da će ga staljin napasti kad tad, pa je pokušao on njega prije nego je staljin povećao i opremio vojsku. ovaj zapadni narativ zadnjih godina brisanjem rusa iz popisa najznačajnijih vojnih snaga u tom ratu je opasan. i duboko uvredljiv. znam da tuđe žrtve ne bole, ali ih bar poštovati treba. sad ispada da je 2. svj. rat prošao bez rusa.. očito je netko drugi, a ne nijemac, napao sovjetski savez i napravio nezamislive zločine i razaranja. pariz npr, za razliku od lenjingrada, uopće i nije imao rat. bez rusa ovo obilježavanje nema smisla. radi se revizija povijesti.

VL
Avatar Matteo1200
Matteo1200
10:34 03.06.2019.

Iskreno, čisto sumnjam da bi crveni pobijedili naciste bez pomoći amera i engleza...

VL
MA
Makava
09:39 03.06.2019.

Znao sve od navedenog

VL
Avatar Matteo1200
Matteo1200
10:32 03.06.2019.

Kad čitam komentare pomislim da je amerikancima bolje bilo da pričekaju da se crvena i crna banda međusobno unište te da se onda umiješaju i dotuku preostale; svima bi nam danas bilo daleko bolje 😂😂😂

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.