Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisali izjavu

Ovi zastupnici će dati neopozive ostavke ako DORH pokrene postupak!

Nikica Gabrić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
13.04.2014.
u 15:20

Svoje potpise stavili su kandidati Nacionalnog foruma, HSLS-a, PGS-a i Liste za Rijeku.

"Pred građanima Republike Hrvatske obvezujem se da ću podnijeti neopozivu ostavku na javnu dužnost koju budem obnašala, odnosno obnašao, ako Državno odvjetništvo RH pokrene protiv mene kazneni postupak i time dovede u pitanje vjerodostojnost na temelju koje sam dobila ili dobio povjerenje hrvatskih građana.", piše u izjavi koju su javno potpisali kandidati liste Partnerstva za hrvatski centar.

Potpisivanje izjave nazvane "Čiste ruke, čisti obraz" održalo se danas na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Svoje potpise stavili su kandidati Nacionalnog foruma, HSLS-a, PGS-a i Liste za Rijeku. - Baš uoči početka izborne kampanje za  Europski parlament želja nam je da se unaprijed javno preuzme moralna obveza svih koji dobiju povjerenje građana i na temelju tog povjerenja preuzmu neku javnu dužnost da će se u njezinu obavljanju držati jasno i javno obznanjenih normi ponašanja, uključujući i obvezu ostavke ako se izgubi povjerenje birača – naglasio je predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić. Izjavu su potpisali prof. dr. Nikica Gabrić, diplomirana europeologinja Renata Šeperić Petak, doc. dr. Mato Palić, diplomirani inženjer Vladimir Ferdelji, prof.dr. Amir Muzur, prof. Goranka Horjan, inženjer telekomunikacija Đuro Lubura, diplomirani agronom Sanja Rukavina, mr. Mirza Šabić, dr. Gordana Aksin i diplomirana pravnica Jadranka Kosor.

"Moć, vlast i novac mijenjaju ljude"

Na isto su pozvali i ostale političke stranke i njihove kandidate. Tom prigodom predstavili su i 12 etičkih načela u politici prema kojima, između ostalih, ističu da se javna dužnost mora obavljati savjesno i nesebično te da dužnosnici moraju poštivati sve građanske obveze.

–  Moć, vlast i novac mijenjaju ljude, ali nije funkcija koju preuzimamo radi nas nego radi građana. U našim prostorijama zato će stajati ova načela da nas podsjete od kud smo krenuli i za što se zalažemo  – poručio je Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma i nositelj liste broj 12. Izjavu je potpisala i Jadranka Kosor koja je na listi nezavisna kandidatkinja te je istaknula da bi dužnosnici za koje se ustanovi da su prepisali diplomske radove trebaju imati moralnu dužnost dati ostavku.

>>Medijsko glavinjanje s novim političkim strankama

Komentara 20

BO
booloo
13:48 13.04.2014.

Ovi zastupnici će dati neopozive ostavke ako DORH pokrene postupak ---------------------------------------------------------------------------- hahahahahaha ... nemogu više boli me stomak. davno se nisam tako nasmijao. ko još vjeruje kosorici članici mirinog (milošević) pokreta za jugoslaviju. osobi koja sporo pamti a brzo zaboravljaavlja izjavljivala je kud ivo tu i ja . nije bila u remetincu . kao i juda prala ruke . za planinsku je potpisala ugovor a sad se pravi grbava. kao i svi političari u RH do sada, samo obečaju a kad dobiju vlast zaborave obečanje. kao da su na ispovjedi i obečaju da neče više griješiti (ali ni manje)

KA
kafka
13:48 13.04.2014.

Dobra gesta. Međutim samo onome tko je pokazao vjerodostojnost u prošlosti može se eventualno vjerovati da bi mogao također biti vjerodostojan i kada preuzme vlast. Iako poslovica kaže " daj čovjeku vlast da vidiš kakav je".

ĆA
ćaćaća
14:18 13.04.2014.

iza ovoga se krije jedna jako velika i podmukla igrica kojoj je cilj eliminarati sve koji smetaju partiji..jednostavno rečeno..partija ima utjecaj na dorh i preko njega šalje prijave prema svima koji joj ugrožavaju poziciju i na taj način ih eliminira..i ovo je mišljeno u udbaškim uredima na jedan perfidan način...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije