Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARTA UGROŽENIH
Povratak na članak

Ovo su svjetski gradovi kojima prijeti poplavljivanje. I Hrvatska ima ugrožene zone

Sudeći prema izvješću IPCCA-a, Hrvatska bi se mogla suočiti s poplavama posebno u dijelovima Delte Neretve, rijeke Krke, Vranskog jezera kod Biograda, otoka Krpanja i drugih mjesta koji se neće moći obraniti ukoliko se razine mora podigne više od pola metra

Komentari 3

LE
LeonardoGoldman
08:15 12.03.2023.

Ponovno zastrasivanje u reziji prvog klimatskog milinardera Al Gore-a. Krajem 90-tih je prognozirao da ce Venecija biti poplavljena do 2020., a 2009. da ce se sjeverna polarna kapa otopiti u roku od max.5 god. Sada institucije u njegovoj kontroli ponovno daju ridikularne prognoze potopa koje bi mi trebali jos i financirati. Treba zaustaviti ovakve parazite.

VL
DU
Deleted user
09:46 12.03.2023.

Ukoliko se podignu?? Znači nije sigurno da će se podići. Što će biti ukoliko se ne podigne razina? Sedamdesetih je bilo globalno zahlađenje, devedesetih globalno zagrijavanje, danas su klimatske promjene. Kada će doći rezultati čovjekove "borbe" protiv klimatskih promjena? Nikada, jer je to unosan biznis. Zanimljivo je kako se naftnim kompanijama broji zarada ali se nikad ne broji zarada zelenih aktivista.

VL
Avatar trabanti
trabanti
09:00 12.03.2023.

Ako Zagreb mora, u ovim precrnim scenarijima biti potopljen neka početak bude u Oreškovićevoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.