Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ove godine

U Njemačku otišlo 18.000 hrvatskih radnika

Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL
19.12.2014.
u 23:30

- Hrvatskoj su pod hitno potrebne strukturne reforme za podizanje konkurentnosti kako bi uspješno prešla u novi model rasta gospodarstva - rekao je u Frankfurtu guverner HNB-a.

U prvih deset mjeseci ove godine u Njemačku je stiglo 18 tisuća radnika iz Hrvatske, a od pristupanja Hrvatske u EU u srpnju prošle godine oko 24 tisuće stručnih radnika dobilo je radnu dozvolu, čulo se na Frankfurtskoj burzi.

Gradski rizničar Frankfurta Uwe Becker danas je u povodu manifestacije "Bilateralna suradnja i gospodarski razvoj između Hessena i Hrvatske", kazao da su u posljednje vrijeme u Frankfurtu svoje podružnice otvorila brojna ugledna hrvatska poduzeća i podružnice, piše magazin Fenix.  

- Hrvatskoj su pod hitno potrebne strukturne reforme za podizanje konkurentnosti kako bi uspješno prešla u novi model rasta gospodarstva - rekao je u Frankfurtu guverner HNB-a Boris Vujčić. Po pristupnom ugovoru, Njemačka može u fazama uvoditi slobodu kretanja radne snage za hrvatske građane i poduzeća.

>>Tajna snimka: Iscrpljeni radnici padaju s nogu dok slažu novi iPhone

>>Ukoliko im do Badnjaka ne budu isplaćene plaće, obustavljaju rad

Komentara 78

KA
Karizma
04:38 20.12.2014.

Bolje tamo kopati nego ovdje biti rob uhljeba i laznih branitelja i invalida.Bar nikom nisi nista duzan a ovdje si odmah duzan 100 000 kuna cim pocnes raditi.Mi bi trebali biti građani drugog reda u svojoj zemlji.

PK
pero kvgic 1
06:24 20.12.2014.

da sam mladi niti sekunde nebo radio u hr

DU
Deleted user
23:55 19.12.2014.

Dosao Njemac u BiH da trazi dedu koji je pogino za vrijeme 2-og svjetskog rata u BiH....Dodje u to selo i pita Hase jel ista zna ako zna nudi 100 000 eura,,,kaze Haso,,ma kakvi bolan ne znam nista pitaj Muje.......Ode Njemac do Muje i pita ga i ako ista zna ima 100 000 eura..Upita Mujo njega,,jel a kako izgled taj tvoj deda,,ovaj sliku i pokaze.....Njemu ce ti Mujo,,,a eno ti dede gore ispod kruske ukopan.....Njemac pokupi ostatke i Muji lovu......Ode Njemac a Haso ce ti Muji,,,jel bolan sta napravi,,,sto covjeku uvali svog dedu,,,Mujo ce ti,,,ma tko ga sljivi,,uvijek mu je bila zelja da ode u Njemacku.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije