Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabina Glasovac:

'Ove godine nećemo tražiti smanjenje proračuna Ureda predsjednika jer će useliti novi'

Sabina Glasovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.11.2019.
u 20:03

"Vaš kandidat kao što nije ništa radio u Vladi neće ništa raditi ni gore, pa mu ne bi trebala ni sredstva", uzvratio je Bačić misleći na predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića

U saborskoj raspravi o proračunu za iduću godinu HDZ-ov Branko Bačić istaknuo je kako je proračun realan i da u izbornoj godini ne podilazi nikome, predviđajući da će oporba podnijeti na stotine amandmana kojim će se željeti dodvoriti pojedinim interesnim skupinama.

"Donosimo proračun koji će se realizirati u izbornoj godini i koji nije prenapuhan i kada čujem od oporbe da je ovo izborni proračun, to je u nesuglasju s činjenicom da sutra možemo očekivati na stotine amandmana", ustvrdio je Bačić koji smatra da će oporbeni amandmani ići prema dodvoravanja pojedinim interesnim skupinama i skupljanju političkih bodova.

“Oporba neće odoliti izazovu da s brojnim amandmanima idu in favorem (u korist) pojedinim skupinama kojima bi se htjeli dodvoriti i na taj način preko proračuna sticati jeftine političke poene", kazao je.

Na tvrdnju Bačića da su amandmani oporbe predvidivi i da će sigurno tražiti smanjenje proračuna Ureda predsjednika, Sabina Glasovac (SDP) poručila je kako ove godine to neće tražiti jer idu predsjednički izbori i jer će u Ured useliti novi predsjednik "koji će nešto raditi za razliku od prethodnih pet godina".

"Vaš kandidat kao što nije ništa radio u Vladi neće ništa raditi ni gore, pa mu ne bi trebala ni sredstva", uzvratio je Bačić misleći na predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića.

Željku Lenartu (HSS) nije se svidjelo objašnjenje Bačića o tome kako oporba piše amandmane ocijenivši kako to nagovještava da će svi amandmani oporbe biti odbijeni.

U cjelodnevnoj raspravi o proračunu vladajući hvale upravljanje javnim financijama, dok oporba upozorava na usporavanje gospodarstva, premale plaće, dugove u zdravstvu, slabo povlačenje EU sredstava, nedovoljne demografske mjere i politički trgovinu za potporu proračunu.

U večernjim satima u sabornici je ostalo tek 20-ak zastupnika koji raspravljaju o proračunu za 2020.

Komentara 8

ŠN
šnicl
20:15 07.11.2019.

Bolje bi mu stajala uloga komičara nego predsjednika

ZA
zubalo_ankica
20:18 07.11.2019.

Smijesno je kada se govori o radu,kad je netko trebao raditi svoj posao napravio je dugove i smanjio plaće a zasto bi bio bolji na ovoj poziciji?

JA
Jania
20:27 07.11.2019.

Ova Glasnovka uopće nije svjesna da je izvalila nešto potpuno nezrelo i nedostojno odgovorne politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije