Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO ŠTO MU SE SVIĐA U HRVATSKOJ

Doputovao je s izbjeglicama iz Sirije, a sada on nudi posao drugima

Ayman Youssif
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/8
05.09.2019.
u 14:51

Ayman Youssif stigao je 2016. iz Egipta i otvorio svoj frizerski salon

“Tražim frizera za rad u salonu ‘Samo tu’. Nije važno je li žena ili muškarac”. Taj je oglas objavio Ayman Youssif (23) koji je prije tri godine u Hrvatsku stigao kao migrant iz Egipta. Nakon što je godinu dana radio u tuđem salonu, odlučio je, svim birokratskim preprekama unatoč, otvoriti vlastiti obrt. I nije požalio.

– Ide mi dobro, mušterije mi dolaze svaki dan. Ne bih ništa zasad mijenjao – kaže nam na hrvatskom jeziku, koji još uči. Muče ga, kao i većinu stranaca, padeži.

– Teško mi ide hrvatski, ali trudim se – smije se frizer koji je u Hrvatsku doputovao 2016. godine zajedno s izbjeglicama iz Sirije, u potrazi za boljim životom. Samo do Mađarske trebalo im je 12 dana, a iz Mađarske je stigao u Zagreb i odlučio stati iako mu je prvobitna želja bila neka od zapadnoeuropskih zemalja, posebno Njemačka. Živio je u Al-Minyi, gradu na zapadnoj obali Nila. I tamo se bavio frizerskim poslom. U Zagrebu je i njegova supruga, kao i njihovo dvoje djece, osmogodišnja kći i petogodišnji sin.

Foto: Josip Regović/Pixsell

– Njima hrvatski ide bolje nego meni. Kći ide u drugi razred, a sin u dječji vrtić. Jako im je lijepo ovdje – kaže Ayman, kojemu se u Hrvatskoj najviše sviđa mir i ljubazni ljudi. Supruga i djeca za njim su u Zagreb doputovali sredinom prošle godine, kad ih je dočekao u zračnoj luci. U salonu u zagrebačkom Vrbiku, uz migrante, dolaze i poznate osobe poput nogometaša iz zagrebačkih klubova i lovca iz “Potjere” Deana Kotige. Čuje se s obitelji koja je ostala u Egiptu, a volio bi je posjetiti.

U Zagrebu je kao stranac imao problema s pronalaskom poslovnog prostora, no uspio se skrasiti na Kninskom trgu. Dobiva podršku Isusovačke službe za izbjeglice koja spaja tražitelje posla i poslodavce. Na svojoj stranici na društvenoj mreži Isusovačka služba je, pišući o uspješnoj integracijskoj i poduzetničkoj Aymanovoj priči, prenijela i njegov oglas za slobodno radno mjesto u frizerskom salonu. Ayman uživa u svom poslu i vjeruje da će, kao što je netko njemu ponudio posao, i on nekoga zaposliti i isplaćivati mu plaću.

VIDEO Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
15:16 05.09.2019.

Samo još jedna propaganda globalista, koju su skoro u dnevnom taktu, nakon 2015. godine mogao čitati u njemačkim medijima. Što slijedi je naslovnica: „Imigrant našao novčanik s 100.000 Kuna i predao policiji.” Kladimo se?

BI
billynik
15:15 05.09.2019.

Propaganda, očigledno Soroš plaća.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
15:10 05.09.2019.

kak je dobio dozvolu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije