Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovčaru i Memorijalno groblje posjetilo oko pola milijuna turista

Od 2004. kada je u Vukovar pristalo 57 putničkih brodova i kruzera s 8642 turista, svake godine se povećava broj turista i pristajanja
07. srpnja 2014. u 15:03 0 komentara 1111 prikaza
turisti
Foto: Miroslav Flego

Prema podacima Turističke zajednice Vukovara, a to je vidljivo posebice u ljetnim danima na vukovarskim ulicama, sve je više turista koji posjećuju Vukovar i razgledaju njegove znamenitosti.

Od 2004. kada je u Vukovar pristalo 57 putničkih brodova i kruzera s 8642 turista, svake godine se povećava broj turista i pristajanja pa je prošle godine kruzerima Vukovar posjetilo gotovo 28.000 turista, najviše Amerikanaca i Nijemaca. Unazad četiri godine gotovo pola milijuna posjetitelja bilo je u Spomen domu i masovnoj grobnici Ovčara, oko 300 tisuća turista je posjetilo vukovarsku bolnicu, preko 500 tisuća je razgledalo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Zanimljivo je da su znamenitosti Vukovara iz Domovinskog rata posjetili i državljani Srbije, doduše u sasvim malom broju.

Ravnateljica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić kaže kako je u Vukovaru najviše domaćih turista, individualni gosti su najčešći iz Francuske i Nizozemske, a velike nade vukovarski turistički djelatnici polažu u cikloturizam budući je Vukovar na ruti dunavske međunarodne biciklističke rute. Kongresni turizam je također za Vukovar vrlo zanimljiv jer simpoziji i kongresi traju po nekoliko dana pa sudionici žele i nešto vidjeti od povijesnih i kulturnih znamenitosti Vukovara, a Jasna Babić ističe kako u Vukovar rado dolaze i sudionici simpozija i kongresa koji su održavaju u gradovima u okruženju i u programu imaju i posjet vukovarskim znamenitostima.

>> Biciklisti kreću na 6. memorijalni ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.