Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Ovčaru i Memorijalno groblje posjetilo oko pola milijuna turista

turisti
Miroslav Flego
07.07.2014.
u 15:03

Od 2004. kada je u Vukovar pristalo 57 putničkih brodova i kruzera s 8642 turista, svake godine se povećava broj turista i pristajanja

Prema podacima Turističke zajednice Vukovara, a to je vidljivo posebice u ljetnim danima na vukovarskim ulicama, sve je više turista koji posjećuju Vukovar i razgledaju njegove znamenitosti.

Od 2004. kada je u Vukovar pristalo 57 putničkih brodova i kruzera s 8642 turista, svake godine se povećava broj turista i pristajanja pa je prošle godine kruzerima Vukovar posjetilo gotovo 28.000 turista, najviše Amerikanaca i Nijemaca. Unazad četiri godine gotovo pola milijuna posjetitelja bilo je u Spomen domu i masovnoj grobnici Ovčara, oko 300 tisuća turista je posjetilo vukovarsku bolnicu, preko 500 tisuća je razgledalo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Zanimljivo je da su znamenitosti Vukovara iz Domovinskog rata posjetili i državljani Srbije, doduše u sasvim malom broju.

Ravnateljica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić kaže kako je u Vukovaru najviše domaćih turista, individualni gosti su najčešći iz Francuske i Nizozemske, a velike nade vukovarski turistički djelatnici polažu u cikloturizam budući je Vukovar na ruti dunavske međunarodne biciklističke rute. Kongresni turizam je također za Vukovar vrlo zanimljiv jer simpoziji i kongresi traju po nekoliko dana pa sudionici žele i nešto vidjeti od povijesnih i kulturnih znamenitosti Vukovara, a Jasna Babić ističe kako u Vukovar rado dolaze i sudionici simpozija i kongresa koji su održavaju u gradovima u okruženju i u programu imaju i posjet vukovarskim znamenitostima.

>> Biciklisti kreću na 6. memorijalni ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije