Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina

Ovako je govorila jedna od uhićenih u plinskoj hobotnici: ''Prošla je godina bila izuzetno uspješna''

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
29.08.2022.
u 14:28

''Prošla je godina bila izuzetno uspješna bez obzira na okruženje i rast cijena plina koji je bio nenormalan u odnosu na prethodne godine. Nikada ovako visok rast i da ga takvim toliko dugo drži i ovaj rat u Ukrajini koji je zacementirao te visoke cijene plina, a ni geopolitička situacija nije nam na ruku'', govorila je u travnju Marija Ratkić, jedna od uhićenih u sklopu najnovije akcije oko malverzacija plinom u Ini.

''Nema zime za naše potrošače'', kratko i jasno poručila je u travnju za medije direktorica Plinare Istočne Slavonije, distributera i opskrbljivača plinom na našem području Marija Ratkić, govoreći o predstojećoj sezoni grijanja. Ona je jedna od pet osumnjičenih za malverzacije plinom u Ini, a uhićena je u subotu zajedno s ostalim osumnjičenicima. Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru koji joj je određen na mjesec dana. 

''Cijena plina neće se mijenjati. Zakupili smo dovoljne kapacitete i količine plina, tako da će kod nas poduzetništvo dobiti nižu cijenu plina. Plin dobivamo od Plinacro transportnog plinovoda. Dio je i proizvodnja s plinskih polja Đeletovaca, Privlake i Ilače, dijelom je opskrbljivač INA, a dio je preko LNG-a. Nema straha za iduću sezonu grijanja'', pričala je tada pred novinarima zadovoljna zbog pozitivnih izvješća o poslovanju. 

''Prošla je godina bila izuzetno uspješna bez obzira na okruženje i rast cijena plina koji je bio nenormalan u odnosu na prethodne godine. Nikada ovako visok rast i da ga takvim toliko dugo drži i ovaj rat u Ukrajini koji je zacementirao te visoke cijene plina, a ni geopolitička situacija nije nam na ruku. Ne znamo kada će se tržište stabilizirati i cijene početi padati. Velika je neizvjesnost za buduće razdoblje i cijene plina”, objasnila je tada. Hvalila je i tadašnje Vladine pakete mjera i subvencije za kućanstva. 

Na kraju je zaključila kako je ''proizvodnja Ine dovoljna za kućanstva. Na bušotinama u Veriću i Berku rade na istraživanju novih bušotina i rezervi. Ako se za godinu dana puste u proizvodnju nova polja plus prsten prema Osijeku, mi ćemo imati dvosmjerno i dovoljno što znači da nećemo ovisiti samo o ovoj jednoj cijevi preko Slavonskoga Broda. Sigurnost opskrbe u svakom će slučaju biti povećana''. 

Komentara 10

TA
Tarantula
14:35 29.08.2022.

Možemo i Senf su krivi za izvlačenje love iz INA-e!

RA
RadagastovBrat
14:41 29.08.2022.

Gle ju. Da ju vidiš na ulici rekao bi joj "ajde gospođe popijte si jednu kavicu ja častim "

Avatar Manolique
Manolique
14:50 29.08.2022.

Rijetki su koji za ova vremena tvrde da su im "izuzetno uspješna".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije