Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANET TATOOINE

Ovako danas izgledaju stari setovi 'Zvjezdanih ratova'

zvjezdani ratovi,ra di martino (1)
Foto: Rä di Martino
1/4
18.05.2013.
u 09:43

Filmovi iz slavne franšize snimljeni su u pustinji u Tunisu. S fotografija se jasno vidi kako je vrijeme učinilo svoje

Jeste li se ikada pitali kako danas izgleda filmski set "Zvjezdanih ratova"? Upravo na to pitanje odlučila je odgovoriti talijanska fotografkinja Rä di Martino koja ovih dana u londonskoj galeriji Tate Modern sudjeluje u izložbi "Ruins In Reverse".

Kao lokacija za mjesto radnje, planet Tatooine, poslužila je pustinja u Tunisu. S fotografija se jasno vidi kako je vrijeme učinilo svoje pa je danas napušteni set daleko od svoje nekadašnje ljepote.

- Čim sam saznala za napušteni set "Zvjezdanih ratova", pomislila sam da bi bilo zanimljivo napraviti projekt o tome, posebno zato što je u pitanju znanstvenofantastični film - rekla je autorica za Blic, dodajući kako je od 2010. godine do danas posjetila nekoliko setova na kojima su snimani različiti dijelovi franšize.

- Meni se, iskreno, dopao samo prvi serijal. Inače nisam neki veliki ljubitelj franšize i to nije bio moj motiv za rad - objašnjava di Martino.

>> Najava iz Disneya: "Zvjezdani ratovi " jednom godišnje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije