Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZNI PODACI
Povratak na članak

Ovakav referendum u Hrvatskoj bi teško prošao: Treba li zakonom izjednačiti plaću žene i muškarca za isti posao?

Zamislite situaciju da, recimo, Most pokrene inicijativu za referendum s pitanjem: “Jeste li za to da se zakonom izjednače plaće žena i muškaraca na istom radnom mjestu?” Teško, zar ne? Nema tu “štofa” za dizanje nacionalnog naboja! Kako motivirati ljude da se izjašnjavaju o tome?

Komentari 19

ST
stefj
18:27 14.01.2022.

Kakve su ovo gluposti... Plaća u javnom sektoru je ista i klasifikacija ide prema radnom mjestu. U privatnom sektoru su plaće tajna, većinom ovise o sposobnosti, a ne spolu...

VL
AS
Assay
18:02 14.01.2022.

Čime se vi bavite..

VL
Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
19:10 14.01.2022.

hvala autoru kaj mi je zbrisal komentar. elem, nastaviti cu u revijalnom tonu. mantra da su zene za isti posao placene manje od muskaraca se temelji na jednoj falsch feministickoj studiji koja uopce nije napravila presjek kroz sva zanimanja, ukljucujuci i rad u rudniku i rad na naftnoj platformi. moze se razgovarati zasto zene vise ide u prosvjetu, nego u znanost ili medicinu. ali, da su i one koje zavrse medicinu manje placene od muskaraca, a za isti posao, je cista izmisljotina i lakodokaziva manipulacija. uz to, ocekivati da tetanu vrticu ima istu placu kao i neokirurg, to je cak i najzadrtijim radikalnim marksistima jasno da je nemoguce. hvala. do slijedeceg brisanja komemtara .

VL
TO
tomotomo
18:07 14.01.2022.

Zašto nebi žena više dobila od muškarca za isto radno mjesto, ako više na pravi, prema učinku se treba plaćati bez obzira da li je muški ili žensko

VL
KP
Karlovacko pivo
19:22 14.01.2022.

Lakše je prati veš i suđe nego raditi na građevini ili u rudniku

VL
Avatar prvi
prvi
19:28 14.01.2022.

o čemu ovaj? pa plaće muškarca i žene jesu iste, gdje to piše u kojem zakonu koji bi se eventualno mijenjao da žena dobija manje za isti posao?

VL
BA
Barbasmora
19:16 14.01.2022.

Sve je u Bibliji! Ako bi ucili Bibliju i živjeli u Bozjem nauku ne bi radili kontra sebe i Boga!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.