Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZNI PODACI

Ovakav referendum u Hrvatskoj bi teško prošao: Treba li zakonom izjednačiti plaću žene i muškarca za isti posao?

14.01.2022.
u 17:45

Zamislite situaciju da, recimo, Most pokrene inicijativu za referendum s pitanjem: “Jeste li za to da se zakonom izjednače plaće žena i muškaraca na istom radnom mjestu?” Teško, zar ne? Nema tu “štofa” za dizanje nacionalnog naboja! Kako motivirati ljude da se izjašnjavaju o tome?

Komentara 19

ST
stefj
18:27 14.01.2022.

Kakve su ovo gluposti... Plaća u javnom sektoru je ista i klasifikacija ide prema radnom mjestu. U privatnom sektoru su plaće tajna, većinom ovise o sposobnosti, a ne spolu...

AS
Assay
18:02 14.01.2022.

Čime se vi bavite..

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
19:10 14.01.2022.

hvala autoru kaj mi je zbrisal komentar. elem, nastaviti cu u revijalnom tonu. mantra da su zene za isti posao placene manje od muskaraca se temelji na jednoj falsch feministickoj studiji koja uopce nije napravila presjek kroz sva zanimanja, ukljucujuci i rad u rudniku i rad na naftnoj platformi. moze se razgovarati zasto zene vise ide u prosvjetu, nego u znanost ili medicinu. ali, da su i one koje zavrse medicinu manje placene od muskaraca, a za isti posao, je cista izmisljotina i lakodokaziva manipulacija. uz to, ocekivati da tetanu vrticu ima istu placu kao i neokirurg, to je cak i najzadrtijim radikalnim marksistima jasno da je nemoguce. hvala. do slijedeceg brisanja komemtara .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?