Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična ideja

Ovaj hrvatski grad pronašao način kako pomoći mladima da dođu do stana

stanovi
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
16.09.2019.
u 13:58

Građani su zadovoljni te kažu kako su iz uprave grada shvatili da je bolje da obitelji dobiju zemljište nego da stoji prazno

Slavonski Brod odlučio je pomoći mladim obiteljima tako što im je dao mogućnost najma zemljišta za kuću ili stan, i to po povoljnoj cijeni od tisuću kuna. A nakon deset godina to isto zemljište ili stan mogu i otkupiti. Od cijene stana odbija se onih deset godina najma koji su plaćali.

– To je nešto što u našoj državi nema osim u Slavonskom Brodu – kaže gradonačelnik Mirko Duspara. Prema sličnom modelu na 99 godina iznajmljuju se i zemljišta za gradnju kuća. Građani su zadovoljni te kažu da je Grad shvatio da je bolje da daju obiteljima zemljište nego da stoji prazno, javlja HRT.

– Kao što vidite, naselje se popunjava. Bit će vjerojatno sve popunjeno. Mlado naselje, mlade obitelji, puno djece, puno mladih ljudi – kaže Antun Lovrić iz Slavonskog Broda koji će uskoro slaviti useljenje.

Za potpore iz oba modela natjecati se mogu mladi do 45 godina iz cijele Hrvatske.

Video: Demografska slika Hrvatske

 

Komentara 2

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
14:09 16.09.2019.

Bravo Brođani bravo gradonačelniče. Ovo se može nazvati zaista pomoći a pri tome nema onih koji su zakinuti. Moje najiskrenije čestitke. Drugdje vladaju lopovi s njihovim POS-ovima kradu sebi, bankama i građevinskoj mafiji a narodu mažu oči.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
16:05 10.10.2019.

Ova vrsta pomoći ima smisla i ne služi prodaji preskupih kvadrata i zaštiti banaka i građevinske mafije. Ona ničim nije uvjetovana. Bravo Duspara. Takvog gradonačelnika bih i ja želio ali nema ga na vidiku nažalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije