Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavijest kupačima

Ovaj grad staje na kraj 'rezervacijama' ručnicima: Ako predmete ostavite preko noći, slijedi kazna

Novi Vinodolski: Gradska plaža prepuna turista
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
22.07.2022.
u 14:31

Zabranjeno je ostavljanje ručnika, rekvizita za plažu i drugih stvari osobne namjene na prirodnim i uređenim plažama nakon njihova korištenja

Na plažama diljem hrvatske obale godinama se mjesta "rezerviraju" ručnicima i ležaljkama, no jedan je grad tome odlučio stati na kraj.

Sukladno članku 59. Odluke o komunalnom redu, Novi Vinodolski zabranio je ostavljanje ručnika, rekvizita i drugih stvari osobne namjene na prirodnim i uređenim plažama nakon njihova korištenja.

VIDEO: Ovaj grad staje na kraj 'rezervacijama' ručnicima: Ako predmete ostavite preko noći, slijedi kazna

Odlukom su propisane i novčane kazne za počinitelje prekršaja. Naime, pravna osoba će se za počinjenje prekršaja kazniti iznosom od 5000 do 10.000 kuna, a fizička u iznosu od 1000 do 2000 kuna.  

– Grad Novi Vinodolski uklonit će svaki predmet ostavljen na plažama te će ga vlasnici, ako to žele, moći preuzeti u Domu kulture Novi Vinodolski, Frankopanski trg 3, radnim danom od 8 do 14 sati uz prethodnu najavu na tel. 051/554-350 – navode iz Grada uz napomenu da će se predmeti čuvati osam dana

VIDEO Čekaju nas paklene vrućine, danas izdano niz upozorenja: 'Oprez, mogući su zdravstveni rizici'

 

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
14:36 22.07.2022.

Ja se u pola noći odem kupati, plivam a na plaži mi ostaje ručnik. I sad kazna. Hvala, u taj Novi nikad više. Zbogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije