Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFIS

Ova interaktivna karta pokazuje požare koji haraju Hrvatskom

AFIS
Foto: Screenshot
1/13
18.07.2017.
u 07:35

Koliko je stanje opasno, najbolje pokazuju fotografije iz zahvaćenih područja kao i interaktivna karta

Stotine osoba bore se s požarima koji haraju Dalmacijom. Samo na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu nalazi se 384 gasitelja i 102 vozila.

Ujutro su poletjeli i kanaderi koji će znatno pomoći u borbi protiv vatrene stihije, a vatru gase i pripadnici Torcide kojima će se pridružiti i pripadnici drugih navijačkih skupina.

Koliko je stanje opasno, najbolje pokazuju fotografije iz zahvaćenih područja kao i interaktivna karta na kojoj se prikazuju svi aktivni požari.

Na stranici AFIS (Advanced Fire Information System) možete vidjeti kojim sve mjestima prijete požari. Kartu možete pogledati OVDJE.

Foto: Screenshot/reuters

AFIS
1/38
Ključne riječi

Komentara 20

PU
Pukovnik
08:03 18.07.2017.

Interesantno. Na karti se vidi da dosta pozara gori tamo gdje ima srpski sela. Da li moza netkome smeta uspjesna sezona? Druga i vaznija stvar je osvrt na nerad Hrvatski suma (jedino sto rade je sjeka i prodaja trupaca "pod rukom" talijanskoj industriji namjestaja) koje nikad ne krce sumu i koje ali bas nigdje ne rade vatrogasne puteve. Isto vrijedi i za Hrvatske vode koje ne odrzavaju kanale pa svake godine svjedocimo poplavama. To su vrlo bitne sluzbe koje su nazalost samo utocista za nesposobne lijene uhljebe. Dok se to ne promjeni (ne znam kako) i iduce i sljedeci godina cemo strahovati sto ce biti s pozarima i poplavama.

Avatar MENSA
MENSA
08:16 18.07.2017.

Sada je sva naša pozornost usmjerena ka tome kako da se spasimo od tih požara, ali mi bismo morali (već jednom) da se temeljito pozabavimo i činjenicom (koja bode oči) kako ti požari zaredaju po kojekakvim vukojebinama upravo (i jedino)no) u vrijeme kada puše bura?¨! A, to dame i gospodo sigurno niti je "normalno", a niti je ... "uobičajeno"! Osobno sam uvjeren kako je 99% tih požara podmetnuto i nikako nisu izbili..."slučajno"! A sad ...tko je ih podmetnuo i zašto i što se može i treba preventivno u tom smislu poduzeti, trebali bi odgovoriti oni koji za takvo što i primaju plaću! Desetak dronova s dobrim kamerama i nekoliko "izviđačkih" punktova na "strateškim mjestima" siguran sam da bi ovu "pojavu" sveli na minimum, a o sprječavanju ogromnih šteta da i ne govorim!

KS
komsijski_susjed
09:14 18.07.2017.

vazno je da pomazu i pripadnici Torcide. Oni su bas divni, jedan dan nekog lincuju, drugi dan humanitarci. Da malo nakupe kredita, za buduce gluposti. A, inace, kako znate da bas oni ucestvuju, da nisu dosli tako obuceni zbog slikanja samo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije