Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne priznaju neovisnost

Ova država dopustila je kosovskim sportašima korištenje zastave i himne

Kosovo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.11.2018.
u 23:54

Španjolska, koja ne priznaje neovisnost Kosova, nedavno kosovskim karatistima na svjetskom prvenstvu u Madridu nije dozvolila nastup pod nacionalnim obilježjima, već pod simbolima Svjetske karate federacije

Španjolska je dopustila kosovskim sportašima da na natjecanjima koja će se održavati u toj zemlji koriste kosovske simbole, zastavu i himnu, navodi se u zajedničkoj izjavi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Španjolskog olimpijskog odbora (NOC).

Ova odluka osigurava kosovskim sportašima natjecanje pod istim uvjetima kao i ostalim sportašima iz 206 nacionalnih olimpijskih odbora.

Španjolska, koja ne priznaje neovisnost Kosova, nedavno kosovskim karatistima na svjetskom prvenstvu u Madridu nije dozvolila nastup pod nacionalnim obilježjima, već pod simbolima Svjetske karate federacije.

Kosovo je do sada priznalo 111 od 193 države članica UN-a, među kojima i SAD i Velika Britanija. Međutim, neke od najvećih država svijeta kao što su Rusija, Kina, Indija, Brazil, Iran... do sada nisu priznali Kosovo.

MOO je 22. listopada 2014. primio Kosovski olimpijski odbor u privremeno članstvo da bi kosovski sportaši mogli sudjelovati na sljedećim Olimpijskim igrama. U punopravno članstvo MOO-a, Kosovo je jednoglasno primljeno 9. prosinca 2014.

>> Pogledajte kako je bilo na obuci kosovske vojske

Ključne riječi

Komentara 16

KA
Kameni
09:40 15.11.2018.

Iran je veci 29,12 puta od Hrvatske. Hrvati su Iranci. Polu Iranci polu Pakistanci. Kaze profesor Pavicic.

VI
VisAVis2
07:36 15.11.2018.

Katalonija, ali i prije nje Baskija, imaju prava na samoopredjeljenje, jer je upravo Španjolska, s kolonjalnim snagama, izvršila krvaviju agresiju na njih nego srbija na Hrvatsku u okvirima juge! Bez Franka, Španjolska je mrtva zemlja! Ili će vratit frankiste ili se migu oprostit od Španije, kakvu im je generalisimus ostavio!!!

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
00:05 15.11.2018.

Španjolska nikada neće priznati Kosovo jer bi to značilo da nemaju ništa protiv odvajanja Katalonije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije