Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Otvorili grobnicu da riješe misterij pa dobili dva nova

Ekshumirani grobovi u Vatikanu prazni
Foto: VATICAN MEDIA/REUTERS/PIXSELL
1/9
12.07.2019.
u 16:07

Ured za tisak Svete Stolice obavijestio je obitelj dvije princeze o praznim grobovima. Otvaranju grobova prisustvovao je i Pietro Orlandi, brat nestale Emanuele koji je svoj život posvetio traganju za njom, pa je čak i optuživao Vatikan kako ne želi surađivati u traganju za istinom

Trebao se zatvoriti, otvaranjem grobova, jedan misterij, a otvorena su dva nova. Vatikan je prihvatio molbu obitelji Emanuele Orlandi, djevojčice koja je nestala 22. lipnja 1983. čiji je otac radio u Vatikanu, te koja se od tada vidi kao nestala, da se otvori grobnica na Teutonskom groblju (Cimitero Teutonico) koje se nalazi unutar vatikanskih zidina, zbog sumnje da se u njemu nalaze posmrtni ostaci nestale djevojčice.

Bile su razne verzije o tome kako i gdje je nestala Emanuela koja je tada imala 15 godina, a sada je u jednom anonimnom pismu koje je dobila obitelj Orlandi bilo naznačeno kako se njezini posmrtni ostaci nalaze u grobu koji naznačuje kip anđela na Teutonskom groblju koji u ruci drži knjigu s natpisom “Requiescat in pace”.

Obiteljska odvjetnica Laura Sgrò procijenila je kako je riječ o naznaci koja bi mogla otkriti misterij nestanka Emanuele. Vatikan, odnosno državni tajnik kardinal Pietro Parolin, odobrio je da se otvori ne samo jedan grob, već dva, jedan pokraj drugoga, kako ne bi bilo sumnje da posmrtni ostaci nisu u neotvorenom grobu. 

Tako su u četvrtak otvorena dva groba u kojima su trebali biti posmrtni ostaci dvije princeze, Sophie von Hohenlohe i Carlotta Federica di Mecklemburgo. No, oba su groba bila potpuno prazna. U njima nije bilo ni lijesa, a kamoli posmrtnih ostataka dvije žene. Tako se misteriji nestanka Emanuele pridodao misterij nestanka posmrtnih ostataka dvije princeze.

Ured za tisak Svete Stolice obavijestio je obitelj dvije princeze o praznim grobovima. Otvaranju grobova prisustvovao je i Pietro Orlandi, brat nestale Emanuele koji je svoj život posvetio traganju za njom, pa je čak i optuživao Vatikan kako ne želi surađivati u traganju za istinom. Sada, pa i na osnovu anonimnog pisma, Vatikan je izašao ususret zahtjevima obitelji Orlandi, ali umjesto da se zatvorio jedan, otvorila su se još dva misterija. 

Bilo je govora kako su Emanuelu oteli Sivi vukovi, turska desničarska teroristička organizacija, kako bi za njezino oslobađani tražili da se na slobodu pusti njihov član Ali Agca koji je 1981. pucao na papu Ivana Pavla II. na Trgu Sv. Petra. Zatim se govorilo kako ju je otela rimska mafijaška organizacija zvana Banda della Magliana kako bi dobila neke protuusluge vatikanske banke. Iznošene su i druge pretpostavke, ali evo 36 godina nije pronađena Emanuela, pa ni njeni posmrtni ostaci. 

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Marsijanac
16:39 12.07.2019.

Prazni grobovi! Pa upitajte masone u crkvi gdje su tijela....

Avatar primjedba
primjedba
17:42 12.07.2019.

jesi li to ti... pravi M@rsijanac/legenda... ili neka kopija?

BA
Barbasmora
17:20 12.07.2019.

Kanibalizsm u vatikanu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije