Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarci na dva kotača

Bicikliramo do Vatikana za pomoć bolesnoj Emmi

Biciklisti Željko Magdić i Ivan Puškarić vozit će do Vatikana u humanitarne svrhe
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/5
11.07.2019.
u 14:12

Motivira ih i nada u što skorije proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim.

U 13 dana 1900 kilometara, od Ogulina do Vatikana i natrag. Put je to na koji su krenula dva ogulinska “jahača” na dva kotača, profesor u tamošnjoj Obrtničkoj i tehničkoj školi Ivan Puškarić i umirovljeni policajac Željko Magdić, a nakon prolaska kroz Krašić zaustavili su se jučer u Zagrebu.

Njihovo bicikliranje humanitarni je pothvat kojim žele pomoći u prikupljanju novca za bolesnu petnaestogodišnju djevojčicu Emmu iz Ogulina.

Biciklisti Željko Magdić i Ivan Puškarić vozit će do Vatikana u humanitarne svrhe
1/7

– Emma je imala moždani udar i već je tri godine nepokretna, a kako s roditeljima i dvije sestre živi na prvom katu kuće, potrebno joj je dizalo koje stoji oko 90 tisuća kuna bez PDV-a. Kako bismo pomogli prikupiti taj novac i tako djevojčici i njezinoj obitelji barem malo olakšali život, odlučili smo se na ovu humanitarnu biciklijadu za Emmu. Istodobno, u Vatikan odlazimo nadajući se i što skorijem proglašenju blaženog Alojzija Stepinca svetim. Zato smo, pošavši iz Ogulina, na početku našeg puta obišli i Stepinčevo rodno mjesto, kao i njegov grob u zagrebačkoj katedrali – kazali su nam Puškarić i Magdić koji, biciklirajući preko Ljubljane, Venecije i San Marina, u Rim planiraju stići u utorak navečer, a onda bi srijedu proveli u Vatikanu.

Povratak bi išao rutom Vatikan – Ancona – Zadar – Gospić uz planirani dolazak u Ogulin iduće nedjelje.

Trošak puta biciklisti humanitarci snose sami, a oni koji poput njih žele pomoći Emmi mogu to učiniti uplatom donacija na poseban račun u Erste banci IBAN: HR1024020061500070219. 

Komentara 1

Avatar Psychlist
Psychlist
19:00 11.07.2019.

Svaka čast, živi dokaz da se čovjek ne smije zapustiti, gospodina Puškarića pratim na sportskoj socijalnoj mreži i mogu samo reći da bi puno, puno mlađi biciklisti bili sretni da mogu voziti kao on :-). Puno vam sreće želim i sve najbolje na putu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije